Skip to content

Jednomjesečni pritvor za Lovrić Merzel

Marina Lovrić-Merzel, sisačko-moslavačka županica ostaje u pritvoru, odlučila je istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić, a na prijedlog USKOK-a. Pritvor je određen i Silviju Kobeščaku te Bernardu Popecu, no on će ipak na slobodu jer je sud prihvatio jamstvo u vidu nekretnina

jovanovic-milanovic

USKOK je tražio pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenih djela, što je sud i odobrio, rekla je USKOK-ova tužiteljica Tamara Laptoš te dodala kako da tijekom istrage protiv Lovrić Merzel treba ispitati stotinjak svjedoka. Odvjetnik županice Berislav Živković rekao je da su kao svjedoci predloženi brojni zaposlenici Sisačko-moslavačke županije, te smatra da bi zbog velikog broja svjedoka jednomjesečni istražni zatvor mogao biti produljen.

Sisačko- moslavačka županica odbacila je sve optužbe koje joj se stavljaju na teret i očitovala se o svih pet zlouporaba teških više od 10,5 milijuna kuna, dodao je Živković. Lovrić Merzel se sumnjiči za neosnovano isplaćivanje naknade članovima Savjeta županice šteta 6 milijuna kuna, nadalje kupnja nekretnine za Zavod za hitnu medicinu po cijeni znatno većoj od stvarne, što znači da šteta iznosi 4,2 milijuna kuna. Treća optužba je da je na štetu Županije raskinut dogovor o prodaji Cesta Sisak drugom društvu u vrijednosti 200 tisuća kuna, zatim pokrivanje privatnih troškova, vrijednost 35 tisuća kuna. I na kraju pokrivanje privatnih troškova službenom karticom u vrijednosti 136 tisuća kuna. ((Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Soundset)