Jad i bijeda režima, a Marića osudili oni koji su Hrvatsku rušili i palili

Veljko Marić

hrvatski branitelj, Veljko Marić, otet, zatočen i na montiranom procesu osuđen, i ovu će obljetnicu sloma herojske obrane Vukovara provesti u zatvoru, i to u kazamatima države koja je prije dvadesetak godina izvršila agresiju na Hrvatsku te sravnila Vukovar sa zemljom

Veljko Marić

Marića su osudili oni koji su Hrvatsku rušili i palili, protiv Marića svjedočili su fašisti. Kako bi uvećala 23. obljetnicu pada Vukovara međunarodna zajednica dala si je truda, politički sud u Haagu oslobodio je, barem privremeno, velikosrpskog fašistu i ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, čija se fašistička banda ‘istakla’ upravo u Vukovaru.

Hrvatskog branitelja Veljka Marića zaboravili su svi, mislimo na politiku, pogotovo vladajući režim, dok ministar hrvatskih branitelja, mobilizirani dragovoljac Domovinskog rata, Predrag Fred Matić, govori o Mariću kao o krivcu. Sjećate li se Matićevih izjava i rečenice da mu se čini kako je Marić ipak kriv?

Veljko Marić otet je i odveden na suđenje u susjednu državu, zamislite sada situaciju da Nijemci otmu Francuza koji je bio sudionik pokreta otpora u Drugom svjetskom ratu te da ga za navodne zločine počinjene u susjednoj državi sude i osude u Berlinu. a da protiv tog otetog Francuza svjedoči Himler. Koliko bi trebalo Francuzima da se dignu na stražnje noge i prekinu diplomatske odnose s Njemačkom? Ne bi, naravno, bila isključena ni reakcija francuskih komandosa.

Trenutno se režim prepucava s braniteljima, o vukovarskom heroju gotovo nitko ne govori, aktualni političari boje se zamjeriti Srbiji, a Ivo Josipović, hrvatski predsjednik, Srbima u Hrvatskoj, s obzirom da računa na njegove glasove te da bez tih glasova ne može pobijediti. Veljko Marić žrtva je takve politike i nesumnjivo žrtva dobrim dijelom veleizdajničke politike koja se u Hrvatskoj vodi posljednjih petnaest godina. No, nisu svi izdali Veljka Marića, s borbom ne prestaju zastupnice u Europskom parlamentu Marijana Petir te Ruža Tomašić, donedavno predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Stračević. Recimo kako obje ove političarke pružaju nedvojbenu potporu Kolindi Grabar Kitarović, predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a, na predstojećim predsjedničkim izborima. Naime, Marijana Petir se na Pododboru za ljudska prava Europskog parlamenta (EP) zauzela za Marića te je postavila pitanje Europskoj komisiji (EK) i tražila odgovor srbijanske vlasti glede Marića i njegovog povratka u Hrvatsku, odgovor se očekuje. Marić je već pet godina u srbijanskom kazamatu iako znatno narušenog zdravlja. Na jednaki način za Marića se bori i Ruža Tomašić koja je najavila i potpisivanje peticije u Europskom parlamentu kako bi se pozornost svjetske javnost skrenula na ono što je velikosrpska politika učinila, uz prešutno odobrenje hrvatske politike, heroju obrane Vukovara.

Upravo je sudbina Veljka Marića ono na čemu pada Ivo Josipović, kao i Zoran Milanović. Kad ste, tek usput da pitamo, čuli od Josipovića i Milanovića, koji svako malo posjećuje Rijeku kako bi se radovao novom životu, da se zauzimaju, oštro i nedvosmisleno, za slobodu Veljka Marića i da osuđuju njegovu otmicu? – Moj Veljko je u dosta lošem stanju, nema adekvatnu zdravstvenu skrb. Ide na kontrole ali je sve to vrlo sporo, dosta se čeka što je razumljivo budući je u riječ o zatvoru. Najgore je to što nema potrebne lijekove, svaki lijek koji mu doktori propišu ja mu moram poslati i to onda traje. Već dva mjeseca čeka na liječnički pregled na koji je naručen, a stanje mu je pogoršano – rekla je Marjana Marić, supruga vukovarskog branitelja, Veljka Marića, ogorčena činjenicom da Zoran Milanović ni riječju, ni dijelom nije pomogao Mariću, premijer uglavnom šuti, pjevačica pjeva.

Ako režim ‘treba pasti’, a past će na izborima, onda prije svega pada zbog Veljka Marića i mnogih drugih sličnih Veljku Mariću koje se glavni akteri aktualnog režima izdali i zaboravili.

Podsjetimo se,

Hrvatski branitelj Veljko Marić koji je u travnju 2010. uhićen na srbijansko-bugarskoj granici te osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Petra Slijepčevića u Grubišnom Polju 1991. godine, a Marić tvrdi da s tim slučajem nema veze te objašnjava da je dobio drakonsku kaznu, jer sud prihvaća svjedočenje Žarka Vukovića i Milenka Stojića koji su bili pripadnici srbočetničkih formacija na području Grubišnog Polja.

tinolovka-news