Izložba slika Marije Galić i Željka Bubala: Pikturalni Zapisi Proživljenog

Željko Bubalo fotka za plakat

Željko Bubalo fotka za plakat

U petak, 24.10.2014. god. u 19,00 sati, u Galeriji sveučilišne knjižnice u Splitu otvara se izložba slika dvoje umjetnika, Marije Galić i Željka Bubala pod nazivom “Pikturalni zapisi proživljenog”

Izložbu će otvoriti Andro Filipčić.

O najnovijem slikarskom ciklusu Željka Bubala govori Tonko Marojević, da je rezultat emotivne sraslosti s bliskim mu ambijentom, a stoga je dan I empatijski I ispisan nagonskim rukopisom, izravnim temperamentom. U nizu I znatnoj tradiciji hrvatskog sredozemnog pejzaža ovaj je slikar pronašao svoju osobnu mjeru I stvaralačku parcelu koju ustrajno njeguje I plodno obogaćuje.

Marija Galić

Dok, Anamarija Stibilj Šajn o slikarskom stvaralaštvu Marije Galić kaže da potezi četke, tragovi kista te taktilni odnos dlanom ili prstima, uspostavljen između materije boje i slikovne podloge omogućavaju osjećaje, oživljavanje mrtve materije u likovne prizore koji savladaju poseban, elementarni i duhovni espirit. Slike su poetično likovno putovanje gdje se sretaju osjetno I duhovno iskustvo, a njezin cilj je uravnotezeno, produbljeno te prema sebi i likovnim “pravilima” odgovorno likovno stvaralaštvo.