Skip to content

Izložba “Ne mogu promijeniiti snove”

Pozivnica Alumni apuri1

Alumni klub je udruga studenata preddiplomskih i diplomskih studija Likovne pedagogije i Primijenjenih umjetnosti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, te starog odsjeka Likovne kulture Filozofskog fakulteta u Rijeci. Udruga je osnovana u prosincu 2011. godine, a sjedište Alumni kluba nalazi se na Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Udruga broji 31 člana, od toga 14 magistara likovne pedagogije, 11 magistara primijenjenih umjetnosti i 6 profesora likovne kulture.

Članovi Alumni kluba su: Ana Hrćan, Ana Jureško, Anna Rupenović, Ana Vranković, Bojana Vojvodić, Dajana Radoš, Doris Fatur, Dragan Kordić, Dragana Kružić, Gloria Sellan, Goranka Tomić, Heli Nikolovski, Ines Križaj, Letricija Linardić, Koraljka Jukić, Kristina Pongrac, Lana Predojević, Maja Vizjak, Marina Mikolčić, Marina Skočigorić, Nina Licul, Sonja Jurman, Rea Vargović, Sabrina Mazzola Roguljić, Stjepan- Emanuel Mandekić, Snježana Rumora, Sunčana Simichen, Svjetlana Šalić, Tamara Jan i Vladimir Ježić. Predsjedništvo Alumni kluba čine: predsjednica Sunčana Simichen, potpredsjednica Dragana Kružić, tajnica Gloria Sellan. Djelatnosti Alumni kluba su razvijanje, poticanje i promicanje likovnog stvaralaštva i pedagoške djelatnosti bivših studenata APURI-a. Udruga radi na poticanju suradnje s ostalim udrugama, državnim i lokalnim tijelima te na organiziranju tribina, stručnih savjetovanja, likovnih izložbi, manifestacija, radionica i susreta članova. Alumni klub prati rad svojih članova, prikuplja svu potrebnu dokumentaciju i održava arhiv umjetničke djelatnosti članova. Preko svojih članova dijeli informacije i savjete potencijalnim studentima Akademije primijenjenih umjetnosti i uspostavlja kontakte sa srodnim udrugama i institucijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Glavni ciljevi Alumni kluba su jačanje ugleda APURI-a kao i povezivanje bivših studenata s matičnom institucijom te međusobno povezivanje studenata i tržišta rada, sve u svrhu promoviranja i napredovanja likovne umjetnosti, vizualne umjetnosti i likovne pedagogije.

Godišnje se održava skupština na kojoj se donose programi rada te planiraju radni sastanci na kojima članovi iznose nove ideje, razmjenjuju mišljenja i sastavljaju projekte.

Dosadašnje aktivnosti Alumni kluba vezane su uz izložbe i radionice.

Članice udruge Alumni kluba (Dajana Radoš i Sunčana Simichen) organizirale su projekt za studente i mlade umjetnike koji je rezultirao izložbom grafika „GraficaRi” u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Povodom 50-te obljetnice likovnog obrazovanja u Rijeci održana je tribina „Dinamički prostor Rijeke” u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti na kojoj su članovi Alumni kluba predstavili svoju udrugu i planirane aktivnosti.

Planirana je radionica „Reci mi tko si” namijenjena djeci i mlađim punoljetnim osobama u domu „Ivana Brlić Mažuranić” u Lovranu. Cilj radionice je omogućiti djeci kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz likovno – edukativne radionice te njegovati likovno stvaralaštvo, poticati ih na kreativno razmišljanje i širiti svijest o vlastitom životu, lokalnoj zajednici u kojoj žive, odgovornom odnosu prema okolini i drugima. Voditelj radionice bila bi Koraljka Jukić u suradnji s ostalim članovima Alumni kluba. Zbog nedostatka financijskih sredstava radionica zasad nije realizirana.

Članovi Alumni kluba izložbom „Ne mogu promijeniti snove” žele upoznati publiku sa svojim likovnim stvaralaštvom i djelovanjem Alumni kluba. Natječaj za izložbu Alumni kluba bio je upućen svim članovima, a Tim za odabir radova izabrao je 18 autora. U sklopu izložbe održat će se tribina i druženje uz prezentaciju Akademije primijenjenih umjetnosti i likovna radionica za djecu na temu „Ne mogu promijeniti snove” koju će voditi Nina Licul.

Ukratko o autorima:

Ana Hrćan
Rođena 1983. u Dubrovniku. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovna pedagogija, smjer grafika. Trenutno radi kao pripravnica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Stvara na području industrijskog dizajna – nakita, fotografije i grafike.

Bojana Vojvodić
Rođena 1985. u Varaždinu. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovne pedagogije, smjer slikarstvo. Bavi se slikarstvom i instalacijama. Izlaže od završetka studija unutar Hrvatske. Sudjeluje na raznim Ex temporama i trenutno priprema manju izložbu u Budimpešti.

Dajana Radoš
Rođena 1982. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovna pedagogija, smjer grafika. Završila stručno osposobljavanje u OŠ Čavle i priprema se za stručni ispit. Bavi se keramikom, kiparstvom, grafikom, izrađuje keramičke forme i drvene skulpture.

Dragan Kordić
Rođen 1988. u Sarajevu. Diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Primijenjene umjetnosti, smjer primijenjena grafika. Radi kao freelance autor, bavi se grafičkim dizajnom i ilustracijom.

Ivan Vranjić
Rođen 1988. u Odžaku. Diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Primijenjene umjetnosti, smjer primijenjena grafika. Radi kao freelance autor, bavi se grafičkim dizajnom i fotografijom.

Dragana Kružić
Rođena 1971. u Negotinu. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Primijenjene umjetnosti, smjer slikarstvo. Zaposlena na Akademiji primijenjenih umjetnosti kao stručni suradnik za umjetničke programe i ISVU koordinatorica. Aktivno se bavi stvaranjem i izlaganjem. Trenutno je u fazi pripreme za upis na doktorski studij iz područja znanosti – Teorija umjetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Gloria Sellan
Rođena 1984. u Puli. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovne pedagogije, smjer grafika. Stvara u području grafike i novih medija. Živi i djeluje u Labinu.

Goranka Tomić
Rođena 1988. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Primijenjenih umjetnosti, smjer grafika. Završava dopunsko pedagoško-psihološko obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Vodi kreativne radionice s djecom predškolske dobi.

Koraljka Jukić
Rođena 1980. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Primijenjenih umjetnosti, smjer primijenjena grafika. Trenutno vodi program likovnog stvaralaštva „Moj zavičaj” u Osnovnoj školi Milan Brozović sufinanciran od Grada Kastva u 2014. godine.

Kristina Pongrac
Rođena 1985. u Čakovcu. Sveučilišna prvostupnica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Trenutno završava diplomski studij Primijenjenih umjetnosti. Bavi se fotografijom, dizajnom i mozaikom na temu prirode i probleme vezane uz nju. Interes nalazi u različitim pristupima, tj. medijima te je aktivna u različitim radionicama i izlaganjima.

Lana Predojević
Rođena 1987. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovna pedagogija, smjer kiparstvo. Trenutno je na stručnom osposobljavanju u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda.

Maja Vizjak
Rođena 1984. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij, Primijenjenih umjetnosti, smjer slikarstvo, unutarnje uređenje. Asistent na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Honorarno piše za portale Buro, Prvi riječki modni portal i Be4tend te je suradnik u lifestyle emisiji Extravagant, Make up artista i edukator Estetic tima.

Sabrina Mazzola Roguljić
Rođena 1984. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovna kultura, smjer slikarstvo. Godine 2012. diplomirala na Institutu za Primijenjenu psihologiju, u Saint Laurent du Varu, Francuska, smjer art terapija i psihoterapija. Otvorila privatnu praksu art terapije/psihoterapije i likovnu radionicu za djecu i odrasle te volontira u bolnicama organizirajući radionice art terapije u Nici i Monaco.

Snježana Rumora
Rođena 1966. u Rijeci. Sveučilišna prvostupnica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Trenutno završava diplomski studij Primijenjenih umjetnosti. Bavi se fotografijom, videom i skulpturom.

Sonja Jurman
Rođena 1988. u Ptuju. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovne pedagogije, smjer slikarstvo. Trenutno zaposlena u Udruzi djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono”, Belišće kao radni terapeut, voditeljica likovno-terapijskih i edukativnih radionica za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju. Bavi se slikarstvom, izradom mozaika i proučavanjem tjelesne umjetnosti.

Sunčana Simichen
Rođena 1988. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovne pedagogije, smjer grafika. Nedavno završila stručno osposobljavanje u Odjelu gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke. Stvara na području grafike i industrijskog dizajna te aktivno izlaže svoje radove.

Svjetlana Šalić
Rođena 1985. u Banja Luci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovne kulture, slikarstvo. Radi kao asistent u nastavi u Osnovnoj školi Škurinje i koordinatorica je udruge LAG Volim Beli gdje radi s djecom kreativne i likovne radionice.

Tihana Gržanić
Rođena 1985. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij Likovne pedagogije, smjer grafika. Trenutno je na poslijediplomskom studiju Interdisciplinarne grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Wroclawu, Poljska.

Optimized by Optimole