Skip to content

Izložba iz ciklusa “Dijalozi” Melinde Kostelac i Igora Čabraje

dijalog  14 melinda

Otvorenje izložbe biti će u petak, 28. 03. u 12 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci.
Izložba će biti otvorena od 28. 03. do. 4.04.

Melinda Kostelac rođena je u Rijeci 1968. Diplomirala je kao profesor likovne kulture 1996. godine na Odsjeku za likovne umjetnosti Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Rijeci specijalizirajući medij grafike u klasi Josipa Butkovića. Na poslijediplomskom studiju grafike Akademije likovnih umjetnosti u Ljubljani 2005. stekla je titulu magistre umjetnosti u klasi Lojze Logara. Status samostalne umjetnice stekla je 2002. Autorica je raznih publikacija na području povijesno kulturne baštine Opatije i Liburnije. Doktorantica je poslijediplomskog studija grafike Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi Dubravke Babić.

Bilježi brojna skupna i samostalna izlaganja u Hrvatskoj i inozemstvu te je više puta nagrađivana za područje grafike. Dobitnica je godišnje nagrade za područje kulture grada Opatije 2011. Angažirana je na Katedri za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u svojstvu docenta. Živi u Opatiji. Član je HDLU Rijeka.

Igor Čabraja rođen je 1976. u Slavonskom Brodu, gdje završava matematičku gimnaziju. Studij likovne kulture upisao je 2001. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Diplomirao je u klasi red. prof. Dubravke Babić, na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2006. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu od 2004. Pohađa Poslijediplomski doktorski studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom red. prof. Dubravke Babić. Zaposlen je kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je HDLU-a Zagreb.

CIKLUS IZLOŽBI DIJALOG je izložbeni projekt sastavljen uzastopnih tjednih izložbi postavljenih u Galeriji “Juraj Klović”. Održava se već jedanaestu godinu za redom. Odabrani autori članovi HDLU Rijeka biraju suputnika ili suparnika iz drugih sredina koji im svojim umjetničkim izrazom korespondira stvarajući na taj način sklad ili sraz umjetničkog dijaloga. Koncept ovog izložbenog serijala je “razgovor” ili “šutnja”, komunikacija ili sukob likovnog “izričaja” dvoje autora. Živim ritmom smjenjuju se izložbe oslobođene konvencionalnih sprega – klasičnih otvaranja, sjajnih kataloga, uvriježenog protokola. To je prilika za upoznavanje autora iz drugih sredina s drugačijim likovnim rukopisima. Dijalog se spontano odvija između dvoje autora, njihovih umjetničkih djela, njih samih i likovne publike (i autora i radova).