Izlaže Jasna Trbuha

Sample Image
Jasna Trbuha, autorica izložbe, rođena je 1972. godine i boluje od bulozne epidermolize. Po završetku školovanja pohađala je tečajeve slikanja i crtanja u Centru za likovno obrazovanje i odgoj grada Zagreba te pri školi slikanja i crtanja ‘Bazilika’ u Zagrebu. Njezini su radovi u tehnikama olovka, pastel, slikarske tehnike ulje, akvarel, tempera, akril i drugim. Ovo je njena druga samostalna izložba gdje izlaže uglavnom ulja i akril na platnu, a dosad je sudjelovala i na nekoliko skupnih izložbi.

Bulozna epidermoliza je rijetka i vrlo teška genetska bolest koja se javlja pri rođenju. Većina oboljelih su već nakon nekoliko godina osamdeset do stopostotni invalidi i njihova koža je krhka i ranjiva poput leptirovih krila, te im i običan dodir stvara bolne bule, odnosno rane. Svakodnevica oboljelih je obilježena začuđenim pogledima, previjanjima, kirurškim zahvatima te ovisnošću o pomoći, njezi i pratnji drugih osoba.

Debra Hrvatska je osnovana 1996. godine s ciljem povezivanja oboljelih od bulozne epidermolize i njihovih obitelji radi razmjene iskustava i međusobne pomoći. Društvo djeluje već 12 godina i brine o svim svojim članovima iz Hrvatske, a velika je potpora i mnogima iz susjednih zemalja, kao i zemalja jugoistočne Europe

Organizator izložbe je Debra Hrvatska
url: http://www.debra-croatia.com/

Sample Image