Humanitarni broj 060 90 11 nije u vlasništvu Hrvatskog Crvenog križa nego privatne tvrtke koja je u predstečajnoj nagodbi zbog duga od 45 milijuna kuna!

hum tel
Koliko ste puta u zadnjih mjesec dana nazvali humanitarni broj 060 90 11? Vjerojatno nikome tih dana nije palo na pamet da se iza te velike tragedije krije možda i neka prijevara jer to bi tek bio pravi zločin

hum tel

Bezbroj puta proteklih dana sva poznata i nepoznata lica pozivala su građane da što češće “OKRENU” dobro poznati broj kako bi svojim donacijama pomogli ljudima koji su doslovce preko noći izgubili sve. Na taj način prikupljeno je preko 60 milijuna kuna.

Međutim, zanimljivo je da nitko građanima nije rekao jednu vrlo važnu činjenicu: dakle, humanitarni broj 060 90 11 uopće nije u vlasništvu Hrvatskog Crvenog križa nego privatne tvrtke “Moj telekom d.o.o.” koja je u vlasništvu Zdravka Markote. Inače, spomenuta tvrtka, registrirana u Zagrebu, bavi se već niz godina pružanjem usluga i izradom proizvoda koji se temelje na komunikacijama i informacijskim tehnologijama. Osim davanja telekomunikacijskih usluga s dodanom vrijednosti (komercijalnim brojevima 06.), tvrtka Moj telekom poznata je i kao autor i realizator interaktivnih TV aplikacija i sadržaja, kao i nagradnih igara.

Prije nekoliko godina s njom, odnosno tvrtkom “Markot.tel” istog vlasnika Zdravka Markote i njegovog brata Željka, povezivala se afera vezana uz jedan popularni glazbeni show na Novoj TV, a Željko Markota je zadnjih godina također često spominjan uz privatizacijski skandal oko Otoka znanja.

Ono što posebno otvara prostor sumnji je podatak da je Hrvatski Crveni križ za posrednika u prikupljanju pomoći poplavom opustošenih područja izabrao nikog drugog nego tvrtku koja je prema podacima iz sudskog registra trenutno u predstečajnoj nagodbi na Visokom trgovačkom sudu zbog duga od 45 milijuna kuna!!! (foto: Marko Prpic/PIXSELL, Dnevno.hr)