Skip to content

Hrvatski arhitekati u 2009.

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2009.g., koja je premijerno otvorena u prosincu u Osijeku, i ove godine stiže u zadarsku Galeriju Arsenal u organizaciji Društva arhitekata Zadra. Izložba se otvara u srijedu, 17. veljače u 19 sati i otvorena je do 5. ožujka.

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata 2009. godine prijavljeno je ukupno 140 autorskih ostvarenja realiziranih u protekloj godini, a u kojima je sudjelovalo oko 200 suradnika. Ostvarenja su razvrstana u nekoliko tipologija: obiteljske kuće, stambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri i arhitektonska publicistika.

Nagrada za unutrašnje uređenje pripala je STUDIJU 3LHD za unutrašnju arhitekturu dvorane Zamet u Rijeci, ona za stambenu arhitekturu STUDIJU UP za poslovno-stambeni objekt "P10 Sukošan-sjever" i Tomislavu Paveliću za obiteljsku kuću na Rudešu u Zagrebu, dok su za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje nagradu "Viktor Kovačić" dobila dva rada: PRODUKCIJA 004 za Hitnu medicinsku pomoć u Zagrebu, te Saša Randić i Idis Turato za dječji vrtić "Katarina Frankopan" u Krku. Nagradu za životno djelo "Viktor Kovačić" dobio je Andrija Mutnjaković, a nagrada "Neven Šegić" za najuspješniji publicistički rad na području arhitekture i urbanizma posthumno je dodijeljena Tomislavu Odaku za "Arhitektonske kronike".

Akademija-Art.net