Homepage » Tehnologija » Nekoliko istina i laži o baterijama Nekoliko istina i laži o baterijama

Mnogi od nas muku muče s baterijama na pametnim telefonima i tabletima jer traju vrlo malo i neki ih korisnici moraju puniti i dva puta dnevno.

Mnoge su tvrdnje o tome kako sačuvati vijek trajanja baterije netočne, a ima i onih korisnih kojih se pak ne držimo. U nastavku pogledajte kojih bi se savjeta trebalo pridržavati.

Jednom tjedno resetirajte uređaj

Mobitel ili tablet potrebno je jednom tjedno na par minuta ugasiti ili resetirati – kao i računala, i oni trebaju kratak predah kako bi se memorija očistila i resetirala.

Punjenje tijekom cijele noći nije dobro

Punjenje uređaja tijekom cijele noći uopće nije preporučljivo. Istina je da uređaj ugasi punjenje nakon što se napuni, ali 8 sati punjenja svejedno nakon nekog vremena može dovesti do curenja baterije.

Korištenje uređaja tijekom punjenja itekako je dopušteno

Mnogi tvrde kako je korištenje uređaja tijekom punjenja riskantno i loše za bateriju, no radi se o čistoj laži. Uređaj bez problema možete koristiti dok se puni – to će rezultirati jedino sporijim punjenjem.

Čuvajte uređaj od visokih temperatura

Visoke temperature itekako mogu štetiti bateriji uređaja: može doći do curenja ili, nedajbože, male eksplozije. (izona.geek.hr)

miso-obranovic
Mišo Obranović