HDZ živi na visokoj nozi pa nema novca za isplatu plaća zaposlenicima

kune

Iako se približava 5. prosinca, kada bi u HDZ-u trebali isplatiti plaće za studeni, zaposlenici te stranke još nisu dobili plaću za listopad. Zasad je HDZ za svojih 70-ak zaposlenih uplatio doprinose

Službeno se u HDZ-u opravdavaju da je za neisplatu njihovih plaća kriva Vlada jer iz proračuna nisu dobili novac koji im pripada sukladno broju saborskih zastupnika. Tako je na klauzuri u Umagu rekao šef HDZ-a Tomislav Karamarko i dodao da ni isplata plaća iz članarina nije opcija jer je ne ubiru kao harač s obzirom na tešku gospodarsku situaciju.

Neki izvori iz stranke pak smatraju da se novcem u HDZ-u ne upravlja odveć racionalno i da stranka živi na visokoj nozi. To potkrepljuju primjerom da se svi stranački događaji uglavnom odvijaju u hotelima s pet zvjezdica umjesto da se biraju manje luksuzna mjesta. HDZ je lani iz proračuna, u skladu s financiranjem političkih stranaka, dobio oko 34 milijuna kuna. Lani su na članarinama pak ubrali oko 2,4 milijuna kuna. Izvori iz HDZ-a kažu da ovo nije prvi put da kasne plaće i da je ona kasnila i u svibnju. Tada je glavni tajnik Milijan Brkić za 30 posto htio smanjiti primanja stranačkim zaposlenicima, ali nastala je pobuna pa se odustalo. (foto: ipress.hr, Iva Puljić Šego/Vecernji.hr)