HDZ s Bandićem nije u romansi, ali čudno je da se sve ovo događa sada i na ovaj način…

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je danas nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a u Hotelu Spa Golfer u Svetom Martinu na Muri u Međimurju uhićenje Milana Bandića

karamarko 2

– Teško je u ovoj fazi komentirati istražni postupak i ne smije se prejudicirati ni njegova krivica ni njegova nevinost. Meni je čudno da se to događa upravo u ovo vrijeme i mogu se složiti s onima koji kažu da se proizvodnjom događaja zamagljuju neka bitna pitanja. Kao što je to rekao i sam Bandić, pustimo tijela državnog progona da rade svoj posao, a ja se samo nadam da u tim tijelima nema zlouporabe. Jednom sam bio upozorio djelatnike takvih tijela da se ne daju uplitati u političke igre, da ne budu instrument u rukama loših političara i da ih ne koriste u stranačke i političke svrhe – poručio je Karamarko kojeg su novinari pitali i kakav je odnos HDZ-a s Bandićem i jesu li razgovarali o mogućoj suradnji na lokalnim izborima.

– Mi smo njemu opozicija u Zagrebačkoj skupštini i vidjeli ste da to, blago rečeno, nije nimalo romantičan odnos. Nije bilo nikakvih razgovora i dogovora o suradnji s njim. Mi imamo jasno definiran popis koalicijskih partnera koji je javan i na tom popisu su svi s kojima politički radimo i surađujemo – zaključio je Karamarko. (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL, Vecernji.hr)