HDZ: Milanovićev intervju najviše govori o njemu i predsjedničkom kandidatu Josipoviću

FAH-Hc290050

HDZ je subotnji intervju premijera Zorana Milanovića RTL-u ocijenio nastavkom politike dijeljenja Hrvatske, koju su predsjednik SDP-a Milanović i predsjednički kandidat Ivo Josipović najavili prijetnjom – “ili mi ili oni”, te su zaključili da ako netko želi znati zašto će Josipović izgubiti izbore – neka pogleda Milanovićev intervju

FAH-Hc290050

“U tom intervjuu Milanović je najviše rekao o sebi i svom kandidatu Josipoviću – to je nastavak njihove politike dijeljenja Hrvatske koju su najavili prijetnjom – ‘ili mi ili oni” “, navela je u nedjelju, u SMS odgovoru Hini, glasnogovornice HDZ-a Dajana Antonija Bebek

Iz HDZ-a ističu da ne prihvaćaju takve podjele hrvatskog društva, već u potpunosti podupiru državnički govor njihove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar- Kitarović u izbornoj noći, 28. prosinca 2014.

“Ne želimo se spuštati na Milanovićevu razinu, niti sudjelovati u njegovoj i Josipovićevoj prljavoj i agresivnoj kampanji. Ako netko već danas želi doznati zašto će Josipović izgubiti – neka pogleda taj Milanovićev intervju”, naglašava se u odgovoru HDZ-a na Milanovićev intervjuu RTL-u.

U novogodišnjem intervjuu RTL-u premijer Milanović rekao je, uz ostalo, kako ga je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida, posjetio u Banskim dvorima nedugo nakon početka braniteljskog prosvjeda u Savskoj, neke hrvatske biskupe je napao da ne slijede dovoljno put pape Franje, a prvu potpredsjednicu Vlade ministricu Vesnu Pusić opravdao je, rekavši da su HDZ-ovi ministri putovali više.

Također je, uz ostalo, rekao da iza braniteljskog prosvjeda hrvatskih vojnih invalida, koji traje ispred Ministarstva branitelja već dva i pol mjeseca, od 20. listopada – stoji HDZ, a da su branitelji ostali u prosvjednom šatoru kako bi mogli dočekati Novu godinu s HDZ-ovom predsjedničkom kandidatkinjom.

Inače, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Glogoški danas je lažima nazvao tvrdnje premijera Milanovića kako ga je on (Glogoški) 12 dana nakon početka braniteljskog prosvjeda, posjetio u Vladi te ga zamolio da o tome šuti.

Glogoški je za ponedjeljak u 11 sati najavio konferenciju za novinare u prosvjednom šatoru u Savskoj 66 vezano za izjave premijera Milanovića u tom intervjuu. (Hina, foto HINA/ Denis CERIĆ/ ds)