Skip to content

Gojanović: Vrijeme Perzefone

Sample Image

U ljubljanskoj galeriji TukadMUNGA, Društvo Studio osem, akademska slikarica Krešimira Gojanović, izlaže slike i crteže iz ciklusa "Vrijeme Perzefone". Izložba se otvara 03. veljače, a može se pogledati do 16. veljače 2010. godine.

Kroz ciklus slika i crteža "Vrijeme Perzefone" nastalih u posljednjih nekoliko godina, autorica se nastavlja baviti istraživanjem mitologija stare Europe, te starim legendama i bajkama u kojima se osobni arhetipovi prelivaju u kolektivne i obratno, u simboličkom "vremenu Perzefone" koje je istovremeno vrijeme unutarnje kontemplacije, ali i skrivenog sazrijevanja prirode i vitalnih sila nesvjesnog. Ciklus sadrži 25 platana rađenih u tehnici akrila na platnu i 30-ak crteža rađenih u tehici tuša u boji na papiru.

Sample Image

Krešimira Gojanović je rođena u Osijeku. Godine 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Ante Kuduza. Trenutno studira na poslijediplomskem studiju Akademije za likovnu umjetnost i oblikovanje u Ljubljani – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru mag. Milanu Eriču. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika /od 1993. /, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika /od 1997./ te LIKUM-a. Osim slikarstvom i grafikom bavi se ilustracijom, fotografijom i likovnom kritikom, te organizacijom likovnih događanja i kreativnih radionica za djecu i odrasle. Do sada je izlagala na 35 samostalnih i 48 skupnih izložbi, te sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama i humanitarnim akcijama. Živi i radi u Zagrebu.

e-mail: kresimirag@hotmail.com
www.dragon-witch.net/galerija1.html

Sample Image

Sample Image

Galerija TukadMUNGA
http://sites.google.com/site/drvstudio8

Akademija-Art.net