Skip to content

Galerija Alvona uključena u međunarodni likovni projekt “Opera prima”

Opera prima otvorenje

Veliki uspjeh kod stručne javnosti kao i publike postiže međunarodna umjetnička izložba „OPERA PRIMA” inaugurirana 08. veljače 2014. u Palači Oddo u Albengi (IT). U danima nakon otvorenja, izložba je pobudila veliki interes publike i privukla brojne posjetitelje.

Pierluigi Luise, direktor „Ground Zero Art Gallery”, kurator i organizator ovog međunarodnog projekta, između više predloženih umjetnika s kojima je Galerija Alvona uspješno surađivala, izabrao je autore koji su u svojem stvaralaštvu komplementarni cjelokupnoj koncepciji projekta: ŠAINA VINKO, ŠTIMAC GORAN, VERBANAC IVONA .

U projektu su zastupljena 22 umjetnika iz tri različite države Europske unije, Hrvatska, Rumunjska i Italija, zajedno sa vrijednim djelima umjetnika iz prošlosti. Među njima se ističu Michelangelo Merisi ( Caravaggio), Mario Schifano, Franco Angeli, Joan Miro, Joseph Beuys.

– Iz Italije : ANDY, AMADE’ ROBERTO, BUBBA FRANCESCO, CARDINI MARCO, CASARIN MAURO, CARDONA GIULIO, COMELLI ROBERTO, LICATA RICCARDO, MARON RAFFAELLA, SPIGNO CARMEN, TUMBARELLO GINO

– Iz Rumunjske: GHEORGHE DICAN, NEACSU CONTANTIN, TOPESCU MIHAI, TAMAIAN ION, VASILE TOLAN

Likovna kritičarka Giaorgia Cassini ističe kako se radi o događaju visokog kulturnog nivoa utemeljenog na čvrstom uvjerenju da je umjetnost izvanredan medij za valorizaciju određenog područja kao i pokazatelj koliko su kultura i turizam – kulturni turizam, angažman u kojem svi profitiraju: organizatori, uključeni umjetnici kao i sredina u kojoj se izložba predstavlja.

Casini u predgovoru kataloga: „ Susret umjetnika različitih umjetničkih podneblja i različitih izražajnih medija, razvija se unutar izložbenog puta posebno postavljenog da bi posjetiteljima pružio presjek međunarodne umjetnosti, predlažući način razumijevanja koji uspoređuje nove stilove talijanske, hrvatske i rumunjske umjetnosti, stimulirajući i artističke dijalog među različitim autorima.”

Izložba u Albengi ostaje otvorena do 23. veljače 2014.

See also  Izložba „Trag od srebra"