Drugo kolo naše skupine – Brazil i Meksiko bez pogodaka

U skupini gdje je i Hrvatska, Brazil i Meksiko su odigrali utakmicu drugog kola uzevši po bod što će otežati nastojanja Kockastih da se plasiraju u osminu finala Svjetskog prvenstva. Meksikanci su se odlično postavili favoriziranom suparniku i imali su dobro raspoloženog vratara što im je donijelo veliki uspjeh

br me

Brazil je, kao i u dvoboju s Hrvatskom, krenuo dosta loše i nervozno. Meksikanci su se hrabro postavili i u početnim minutama su izgledali puno bolje na terenu. Odličnu su priliku imali u 23. minuti kada je Hector Herrera uputio snažan udarac prema Juliju Cesaru, a vratar Brazila uspio je loptu nekako izbaciti van terena.

Carioce nisu uspjeli uspostaviti dominaciju na terenu niti početkom drugog dijela. Štoviše, Meksikanci su sve više napadali i uputili su dosta udaraca prema Cesaru koji je bio “na streljani”. Tek u 70. minuti Scolarijeva je momčad ponovno zaprijetila, opet je u prilici bio Neymar, ali još jednom izvrsnom intervencijom svoju ekipu spašava Ochoa. Iskazao se u još nekoliko navrata do kraja utakmice i najzaslužniji je za bod Meksika. hrsport.net)

BRAZIL – MEKSIKO 0:0

BRAZIL: J. Cesar 7; D. Alves 5,5, T. Silva 6,5, D. Luiz 6, Marcelo 6,5; Paulinho 6, L. Gustavo 6; Ramires 5,5 (46′ Bernard 6), Neymar 7, Oscar 6,5 (84′ Willian -); Fred 5 (68′ Jo -).

MEKSIKO: Ochoa 8; Aguilar 6,5, F. Rodríguez 6,5, R. Márquez 7, Moreno 6,5, Layun 6,5; Herrera 6,5 (76′ Fabián -), Vásquez 7, Guardado 7; Dos Santos 6 (84′ Jimenez -); Peralta 5,5 (’74. Chicharito -) (foto; uk.eurosport)