Dobro je što se u Hrvatskoj može voditi postupak protiv visoko rangiranih političara političkih stranaka

ivo josipovic

Nema nedodirljivih

Predsjednik Republike Ivo Josipović izajvio je danas kako ne želi ocjenjivati presudu za Fimi mediju jer je ona nepravomoća, a na načelnoj razini pozitivnom porukom smatra činjenicu da se u Hrvatskoj može voditi postupak protiv visoko rangiranih političara i političke stranke.

“Pričekajmo da presuda postane pravomoćna, onda o konkretnom slučaju”, rekao je Josipović novinarima u sklopu boravka u SUVAG-u upitan za komentar presude kojom su nepravomoćno krivima za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media proglašeni HDZ, bivši premijer i čelnik te stranke Ivo Sanader i drugi.

Josipović je kazao kako na načelnoj razini želi govoriti o činjenici da se u Hrvatskoj može voditi postupak protiv visoko rangiranih političara te političke stranke.

“Mislim da je to pokazatelj onoga zbog čega smo i primljeni u EU, dakle da je Hrvatska predana borbi protiv korupcije. Ne ocjenjujući konkretan slučaj, moram reći da je sama činjenica postupka pozitivna poruka”, rekao je Josipović. (Goran Mehkek/Cropix)