DETOUR predstavlja novu pjesmu “Daleko” i najavljuje album

detoutr

detoutr

Nakon singlova „Nema”, „Cvijet”, te „Srce veliko” i „Snijeg” s kojima se grupa Detour posljednjih godinu dana nametnula u radijskom eteru od danas će se publici predstaviti njihov novi singl „DALEKO”, koji će se naći na nadolazećem trećem studijskom albumu najavljenom za jesen 2014. u izdanju Aquarius records.

Pjesma se stilski nastavlja na prethodne singlove, donoseći već prepoznatljiv akustični zvuk Detoura.

„Daleko” progovara o djetinjoj znatiželji koja čući u svakom od nas…o slobodi, o potrebi za novim iskustvima, o potrebi da se izdignemo iz društveno zacrtanih okvira i naučenih načina, o potrebi da činimo i „zabranjene” stvari iako je to možda opasno ili su nas barem tako učili.

„Kada mi je Maja prvi puta odsvirala „DALEKO” bio sam impresioniran ljepotom melodije i neodoljivim tekstom. Odmah sam znao da je to pjesma koju želimo predstaviti ljudima” ističe Nenad Borgudan koji potpisuje aranžman i produkciju, dok tekst i glazbu ovaj puta potpisuje Maja Posavec, pjevačica Detoura.

Nakon predstavljanja svog petog službenog singla grupu Detour u petak 9.5. čeka nastup u akustičnoj varijanti na „ARTikuliranju” koje će se događati na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, dok za četvrtak 15.5. u Vintage Industrial Baru nakon dužeg vremena upriličuje zagrebački cjelovečernji koncert.

{youtube}4XmuQOCC0AU|500|400|0{/youtube}