Ćorušić o Varginoj „reformi“ zdravstva: Pogodovanje interesnim skupinama i zapošljavanja podobnih

corusicizPredsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo prof. dr. Ante Ćorušić za Večernji list osvrnuo se na izmjene dvaju zakona – Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju. Te izmjene su, naime, upućene u saborsku proceduru po hitnom postupku – nakon javne rasprave. Dio su Vargine „reforme” zdravstva, dok bolnice grcaju u dugovima. A kvaliteta usluga u zdravstvu pada!

Partijsko uhljebljivanje

Prof. dr. Ćorušić upozorio je da iza upućivanja u hitnu saborsku proceduru stoji – povlađivanje pojedincima i interesnim grupacijama SDP-a.

– Jedini razlog da se ide u hitno donošenje zakona jesu skriveni ciljevi i povlađivanje pojedincima i interesnim grupacijama SDP-a. Izmjene i dopune zakona usmjerene su isključivo na zapošljavanje podobnih partijskih kadrova.

Tko će liječiti oboljele od tumora?

Izmjene je prof. dr. Ćorušić nazvao kozmetičkim te je, nadalje, upozorio na propalu sanaciju bolnica. U zadnje dvije godine potrošeno je 6,5 milijardi kuna, a dugovi bolnica se i dalje gomilaju.

– Ako izmjene zakona prođu, privatizacija javnog zdravstva je neminovna jer će privatnici otvarati isključivo profitabilne specijalnosti poput plastične kirurgije, dijalize i oftalmologije. Tko će liječiti onkološke bolesnike? Pogoduje se interesnim skupinama i izmjene se moraju odgoditi te moramo stvoriti nacionalni konsenzus. HDZ