Skip to content

Braniteljski portal vratio “Povelju RH” predsjedniku Josipoviću

Prenosimo otvoreno pismo Braniteljskog portala predsjedniku Josipoviću

bp

Vraćamo vam Povelju Republike Hrvatske!

GOSPODINE PREDSJEDNIČE JOSIPOVIĆU – NE ZNAJUĆI HOĆETE LI ILI NE I DALJE BITI PREDSJEDNIKOM RH-e – BRANITELJSKI PORTAL JAVNO VAM VRAĆA I ODRIČE SE VISOKOG DRŽAVNOG PRIZNANJA “POVELJU RH” KOJU STE NAM VI DODIJELILI NA DAN POBJEDE 5. kolovoza u Kninu- VRAĆAMO JE UPRAVO ZAHVALJUJUĆI MORBIDNIM IZJAVAMA U SVEZI DODIJELJENE NAM POVELJE, VAŠEG MINISTRA BRANITELJA PREDRAGA MATIĆA KAO I ZBOG JOŠ NEKOLIKO JAKO OSJETLJIVIH DETALJA VEZANIH NA NEBRIGU O HRVATSKIM BRANITELJIMA I OBRAMBENOM DOMOVINSKOM RATU S VAŠE STRANE KAO I NEPOŠTIVANJU ISTIH HRVATSKIH SVETINJA!

O pojedinostima koje je u svezi dodjele Povelje RH Braniteljskom portalu izrekao ministar bez branitelja i svojih savjetnika Predrag Matić tzv. Fred- 5. kolovoza 2014 godine u Kninu, molimo Vas da priupitate istog, kakve je sve vrlo neozbiljne, najvjerojatnije “pod utjecajem alkohola” koji je ispijao po vrućini toga dana, ministar Predrag Matić izrekao…

No, to nije jedini razlog naše odluke, ima ih mnogo više…

Uredništvo Braniteljskog portala je odlučilo: da se odriče visokog državnog priznanja koje nije (po našim spoznajama!) dobio niti jedan portal u Hrvatskoj, i to za objektivno, USTRAJNO i istinito objavljivanje, što očito je, i te kako smeta ne samo ministra Matića već i mnoge druge ministre i javne osobe u Hrvatskoj. Stoga Vam se zahvaljujemo na Povelji Republike Hrvatske, koja je samo jedna u velikom nizu plaketa i zahvala Braniteljskom portalu na ustrajnosti i istinitom objavljivanju, kao i ustrajnosti na očuvanju dostojanstva hrvatskog obrambenog Domovinskog rata kao i svih časnih hrvatskih branitelja.

Zbog šire javnosti

-Na povelji piše sljedeće: Povelja RH dodjeljuje se Braniteljskom Portalu za objektivno i kontinuirano promicanje moralnih i društvenih vrednota hrvatskih branitelja te promicanju istine i zaštite digniteta Domovinskog rata.

Također Vas moramo upoznati da ne želimo dijeliti isto priznanje, koje je na vrlo čudan način dodjeljeno i Vesni Teršelič koja sustavno radi na progonu i omalovažavanju hrvatskih branitelja a samim tim i marginaliziranja zajedno sa vama i još nekima, hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

Ne želimo zanemariti niti Vaše istupe protiv hrvatskih branitelja kao i (namjerni ili nenamjerni) zaborav vrlo važnih detalja na koje smo Vas kao Braniteljski portal javno upozoravali, i onda dok Vam je Predrag Matić bio savjetnik za branitelje (plaćeni volonter!) i sada kad je ministar (bez branitelja!).

Smatramo važnim pridodati da je također jedan od razloga vraćanja ovog visokog državnog priznanja i Vaše nepostivanje ustava čl.25.-čl.26. zakona o zastavi i grbu RH, kada smo Vas javno upozorili da u svečanim trenucima na koje Vas obvezuje ustav RH, trebate i morate nositi predsjedničku lentu, na što ste nam Vi skoro pa sramotno odgovorili da se hrvatska predsjenička lenta za Vas izobičajila.

Bojimo se I UVJERENI SMO da se za Vas, dosta toga što simbolizira Hrvatsku i te kako izobičajilo, na što su Vas tada upozorile mnoge braniteljske udruge i neki mediji, ali Vas to nije ponukalo da se pridržavate ustava RH, koji upravo Vi morate poštivati jer ste za to položili svečanu prisegu pred cjelom Hrvatskom.

Također Vas želimo upozoriti na vrlo važnu činjenicu od koje smo se svi mi koji dajemo svoj doprinos tomu da se Braniteljski portal održava, ali i veliki broj onih koji podržavaju Braniteljski portal, koji i te kako zadržava isti kontinuitet, ZGROZILI.

– RADI SE O GROZOMORNOM I PO KRATKOM POSTUPKU UHIĆENJU I MUNJEVITOJ NEPRAVEDNOJ I POD PRITISKOM NA SUD,BEZ IKAKVIH DOKAZA OSUDI NAŠEGA OSNIVAČA I DUGOGODIŠNJEG UREDNIKA g MLADENA MILOŠEVIĆA.

Uvjerivši se u pristranost pravosuđa i selektivnost istog, kada su u pitanju ljudi koji samo žele govoriti ili pisati istinu, (to ste i sami osjetili!) koji cjene svoju Domovinu Hrvatsku i Domovinski rat i veliku hrvatsku žrtvu, kao što je to radio g. Milošević, preneraženi neuvažavanjem niti jednog svjedoka kako od.STRANE OBRANE g Miloševića, tako i od strane svjedoka koje je predlagao DORH,a koji su svi redom OBRANOM POBIJENI i svi su svjedočili u Miloševićevu korist, jer drugačije nisu niti mogli govoreći samo i jedino istinu, ali bez iti malo poštivanja sudske etike i pravila Milošević je MORAO biti i pod pritiskom na sud, nevin OSUĐEN (što smo iz najsigurnijih izvora i saznali!).

Uostalom, mediji su se u samom početku procesa protiv našeg osnivača orkestrirano oglasili da bi ga javnosti i hrvatskim braniteljima prikazali kao čovjeka koji je negativac tj. kao nekog tko je otuđio i za sebe zadržao novac koji smo svi mi(veliki broj!) zajedno trošili na edukacije, školovanja, tehnologiju,goste,rad i djelovanje i bezbroj putovanja po terenima (preko 900 tisuća km!) gdje su se održavale obljetnice pa i one najmanje, jer je za Braniteljski portal svaka obljetnica jako važna (to prepoznaje veliki broj hrvatskih branitelja I DOMOLJUBA!) jer se tu radi o žrtvama srpskog terora nad hrvatskoim narodom.(tim sramotnim činom se željelo konsternirati braniteljski populaciju kako bi izgubili povjerenje u Braniteljski portal!)kao i narušiti osobnost našeg osnivača i dugogodišnjeg urednika, te ga jednostavno Vašim instrumentima, iako već dobrano narušenog zdravlja na kraju i uništiti, što je sramotno i ponižavajuće za jednu , kao se to voli reći, “pravednu hrvatsku” za čije građane “vrijede isti zakoni” i kriteriji. Ovdje je i pravosuđe i Vaša “pravda i pravednost” pala na ispitu!

Naš osnivač i dugogodišnji urednik,bez pravnovaljane istrage je uhićen, pritvoren,i vrlo brzo prvostupanjski osuđen, ali potpuno nevin, BEZ DOKAZA i pod jako sumnjivim i čudnim okolnostima (znademo kojim!) uvažavanja samo jednog jedinog svjedoka (a bilo je mnogo drugih svjedoka koji su svi redom svjedočili u korist našeg osnivača!), što je sramotan čin te je nedopustivo i za svaku je osudu te nam ovakvo ponašanje suda još više govori u kakvoj mi to zapravo zemlji živimo.

O kakvoj ste Vi to pravednosti pričali kao što i sad pričate o nekakvom “pravom putu” u neku nama svima nepoznatu “novu republiku”?.

Taj časni čovjek tvrdimo sa sigurnošću i Vama i cjelukupnoj javnosti, nikada za sebe nije uzeo ništa od navedenog, već je i sam znao često još dublje upasti u minus na svom računu, samo da bi udruga dobro i kvalitetno funkcionirala i Braniteljski portal išao i bilježio sve što se tiče braniteljske populacije, i domovinskog rata u cjelini, kao i hrvatskih kulturnih običaja za što postoje nebrojeni video zapisi.Međutim isti je upravo zbog svoje iskrenosti i otvorenosti kao i objektivnog prenošenja postao žrtvom totalitarne politike koja se vrlo često provodi u hrvatskoj.

Žao nam je što nismo cijeli taj već unaprijed iskonstruirani proces mogli snimati pa ga uz dopuštenje našega osnivača pustiti cjeloj Hrvatskoj i široj javnosti,da vidi kako se to radi kad se nekom smješta, i kada netko MORA BITI OSUĐEN ili što Vas nismo pozvali kao iskusnog pravnika da budete promatrač naštimanog procesa sa unaprijed poznatim završetkom, pa da se na licu mjesta uvjerite kako to izgleda, u zemlji kojoj ste Vi još uvijek službeno predsjednik, i stalno pričate kako za sve vrijedi jednak zakon. Ne g. Josipoviću, ne vrijedi, postoje višestruki kriteiji, što Vi zasigurno dobro znadete, ali ništa po tom pitanju ne poduzimate iz Vama, moguće je dobro poznatih razloga.

U našem impressumu se veliki broj naših suradnika, redom hrvatskih branitelja i nekoliko invalida Domovinskog rata, zbog osobne sigurnosti predstavlja pod inicijalima upravo zbog bešćutnosti i netolerancije, kao i sigurnijeg i mirnijeg sna od strane agresivne politike prema hrvatskim braniteljima,što je sramotno i užasava nas i sama pomisao da je tomu tako, od naplata svake vrste našim izvjestiteljima i novinarima, koje sežu i po nekoliko godina unatrag se kopalo da bi im se pošto poto naplatila nekakva pogrešna parkiranja i slično, i tako bi se sustavno vršio pritisak na Braniteljski portal.

Stoga Vam, kao nekom tko je hrvatsku predstavljao punih pet godina u liku predsjednika, a ništa nije uradio niti po pitanju čak i pravednih suđenja, već isključivo selektivnih i nepravednih, (hladno i bez iti malo sažaljenja šuteći promatrate velik broj deložacija!) dok o Domovinskom ratu sa Vama niti ne želimo govoriti, poručujemo kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti da je i to jedna od velikog niza kapi koja je prelila našu čašu ogorčenja o nečinjenju institucije predsjednika RH koja je morala i mogla utjecati na kako ste navodili u svojim programima “pravdu i pravednost”…Vi to niste iz Vama moguće je dobro poznatih razloga radili.

Ne želimo detaljizirati niti polemizirati jer smo o svemu javno i transparentno pisali i upozoravali, bez fige u džepu i Vas i današnjeg ministra bez branitelja i bez savjetnika, a što je sam kao poslušnik politike koja ne drži do heroja domovinskog rata zaslužio, upravo svojim nemarom i arogancijom, stalno se pretvarajući kao da je pao s nekog drugog planeta, a zapravo je samo “dobar i savršen glumac” koji ne zaslužuje pozornost niti poštovanje od braniteljske populacije koju je trebao predstavljati, a posebice ne od Uredništva Braniteljskog portala koji SLUŽBENO, ako niste znali,predstavlja istu (ZA TO POSTOJE DOKUMENTI!).

Ova je naša odluka konačna i druge nema, ostali Vi i dalje predsjednik ili ne.

Braniteljski portal će i nadalje nastaviti sa radom i djelovanjem na isti način kao i do sada, smetalo to nekom ili ne, pisati će se i objavljivati istine o svemu pa i o Vama ili o budućim predsjednicima RH, ILI VLADE.

Upoznajemo Vas da…

Ovaj naš čin vraćanja Vam Povelje RH , koju ste nam Vi osobno uručili, za koji svi mi redom smatramo da je jedini ispravan i častan, nitko ne treba shvatiti kao nekakav predizborni spin ili nešto slično, niti pokušati tumačiti kao nekakav pritisak nekih političkih opcija na Braniteljski portal,već isključivo kao jedini valjan i častan čin od časnih ljudi koji ne mogu i ne žele tolerirati nepravednost kao i netransparentnost ali posebice ne omalovažavanje i degutantno dodvorantsko podilaženje nekim politikama koje su hrvatskoj nanijele teške i užasne godine rata svojom agresijom na mirnu i civiliziranu zemlju radišnih, vrijednih, hrabrih i pametnih ljudi, koje ste zajedno sa svojom strankom doveli ne samo na rub provalije, već ste cijelu jednu državu nastalu na krvi njenih domoljuba strmoglavili u duboki bezdan iz kojega će se teško vratiti, a posebice ne ako takvi kao vi i dalje ostanete skrbiti o već upropaštenoj i na krvi njenih domoljuba stečenoj hrvatskoj.

Povelja će Vam biti isporučena poštom na adresu odakle je i došla.

Poštovanje
Bog blagoslovio Hrvatsku
Uredništvo Braniteljskog portala

braniteljski-portal.hr

 

GOOGLE ispod bira i objavljuje one reklame i oglase za koje je dobio najviše novca od pojedinih oglašivača! U najvećem broju su to lijepi oglasi, ali ponekad su i prave nakaze koje nam žele uništiti sadržaj od kojih se portal AA ograđuje