Biskup Puljić: Naši stari odupirali se bezbožnim idelogijama fašizma i komunizma

biskup puljic pixsell

biskup puljic pixsell

Euharistijsko slavlje služio je danas u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove zadarski nadbiskup i predsjednik HBK, msgr. Želimir Puljić, koji je pozvao vjernike da mole za one koji vode Hrvatsku, te naglasio kako su se ‘naši stari’ odupirali sekulaziracijama i opasnim ideologijama bezbožnog fašizma i komunizma.

“Puno je onih koji su vezani grijehom alkohola i droge, previše je zarobljenih praznovjerjem, mržnjom, besmislom i nepravdom, mladih razočaranih u život i ljude. Isus je pokazao put, a Crkva dijeli znakove njegovog milosrđa”, rekao je biskup Puljić.

“Hraneći se euharistijom”, istaknuo je, “naši su se prethodnici odupirali silnim zavođenjima i procesima sekularizacije, i posebice opasnim ideologijama bezbožnog fašizma i komunizma, koji su u 20. stoljeću pokušali zatrti svaki znak vjere”.

Okupljene vjernike pozvao je da mole za mir u Iraku, Siriji i Ukrajini.

Prije mise vjernici su se okupili ispred župne crkve Presvetog trojstva odakle su u procesiji krenuli do Zavjetne kapele Hrvatskog sabora, gdje je služeno sveto euharistijsko slavlje.

U procesiji te na svečanoj misi u Ludbregu bili su i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, te drugi predstavnici političkoga i javnog života Hrvatske.

U ime domaćina okupljene je pozdravio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak te se obratio predsjedniku Hrvatskog sabora, i nekolicini saborskih zastupnika.

“Ne dajte da nam umre nedjelja, taj dan obiteljskog zajedništva, dan njegovanja duhovnih vrednota; neka među vama ne bude podijeljenosti kada je u pitanju opće dobro. Donesite zakone koji će štititi majke i djecu da nedjeljom budu zajedno sa suprugom i ocem oko obiteljsku stola”, naglasio je biskup Mrzljak.

Podsjetio je i na demografsko propadanje hrvatskoga naroda te pozvao na zaštitu obitelji muškarca i žene kao temelja naroda i zaloga budućnost.

“Na početku smo nove školske godine, a svake godine je sve manje prvih razreda. Donesite zakone koji će štititi svevremenost obitelji muškarca i žene. Time nipošto ne prikraćujemo ili umanjujemo ičija prava ili slobode. Obitelj je ipak temelj naroda i zalog njegove budućnosti”, zaključio je varaždinski biskup Mrzljak (Hina)