Skip to content

Adamovec – 4. festival “Po dragome kraju” u sklopu 6. “Domjanićevih noći”

Voditelj-Ivan-Šikić-sa-plesačima-i-tamburašima


4. festival “Po dragome kraju” održava se u sklopu 6. “Domjanićevih noći”. Dođite i svojom prisutnošću uveličajte festival i uživajte u 15 novih kajkavskih skladbi i njihovih izvođača, a sve u pratnji tamburaškog orkestra KUD-a Dragutin Domjanić Adamovec

Kratka biografija kulturno-umjetničkog društva “Dragutin Domjanić” Adamovec

Kulturno- umjetničko društvo “Dragutin Domjanić”, Adamovec sa radom je započelo 2008. godine, no njegov pravi početak dopire još 70-ih godina kada je društvo bilo višestruko nagrađivano i prepoznato. Možemo reći da smo nastavili sa još većim entuzijazmom, vođeni posebnom pokretačkom energijom.

Kulturno- umjetničko društvo «Dragutin Domjanić» Adamovec zadnji put je aktivno djelovalo prije desetak godina te je kao centar odvijanja društvenog, kulturnog i inog života samog sela i okolice vrlo važno za našu zajednicu.

U ovih par godina rada ponovno pokrenutog društva postigli smo i više no što smo očekivali, te trenutno kulturno- umjetničko društvo sačinjava pet tamburaških sekcija, tamburaški orkestar na koji smo posebno ponosni, četiri folklorne sekcije, muški i ženski zbor.

Društvo je započelo sa radom tamburaškog orkestra kojeg je sačinjavalo svega 10 članova, većinom maloljetnih, a danas nakon dvije godine broj aktivnih članova popeo se na gotovo 110 te svaki tjedan netko novi dođe ponukan našim radom, našim entuzijazmom, ali i našim rezultatima. Također društvo sačinjava i pedesetak podupirajućih članova te gotovo da nema kuće u selu iz koje barem jedan član nije uključen u rad društva.

Kulturno- umjetničko društvo «Dragutin Domjanić» organizator je manifestacije «Domjanićeve noći» koju smo uspješno realizirali od samog početka djelovanja driuštva kao zahvalu i spomen na velikog Hrvatskog pjesnika dr. Dragutina pl. Milivoja Domjanića koji je rođen u našem selu u zaselku Krče. (foto: Adamovec.hr)

adamovec