7. Festival dječje knjige: Upoznajte zmajeve šumskih krajeva

naslovnica

naslovnica

U sklopu Festivala dječje knjige na redu je susret Upoznajte zmajeve šumskih krajeva! Susret je namijenjen školskoj djeci koja žele ući u svijet zmajeva Mrežira. Divljina ne mora biti opasna i prijeteća, već puna igre i istraživanja! Mrežir otkriva duboku povezanost među svim životinjama. Ove godine se bavimo Korjenitim zmajevima šumskih krajeva, njihovim gnijezdima i običajima, kamenčićima koje vole grickati…

I glazba i pripovijedanje i izrada zajedničke skulpture odvede nas iz gradske svakodnevnice u posve drugačiji, stvarni svijet divljinoljublja.
Festival dječje knjige Centar za kulturu Trešnjevka organizira već sedam godina uzastopce, a kroz šest književnih događanja u suradnji s trešnjevačkim školama, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, cilj je manifestacije djecu uputiti u svijet dječje književnosti kao jednom važnom obliku ulaska u svijet kulture. Festival se programom i aktivnostima uključuje u nacionalnu kampanju “Čitaj mi!” i promiče čitanje naglas djeci od najranije dobi.

Ulazak u svijet Korjenitih zmajeva Mrežira
četvrtak, 15.5.2014. od 11.00 sati
Sudjeluju:
Nataša Govedić, autorica romana za djecu Mrežir, pedagoginja i teatrologinja
Hana Lukas Midžić, ilustratorica i vizualna umjetnica