Skip to content

29. Salon Mladih – poziv!

Vrijeme: 15.5.2008. – 20.6.2008.
Organizator: HDLU – Hrvatsko društvo likovnih umjetnika

‘Salon revolucije’ nastoji postaviti i pitanje o tome koja je pozicija i uloga umjetničkih institucija, njihovih programa i manifestacija te koja je pak s druge strane uloga umjetnica i umjetnika ali i svih aktera koji participiraju unutar sve ekstenzivnijeg polja suvremene umjetnosti kao javnih intelektualaca, agenata, političkih subjekata?

Izložba ‘Salon revolucije’ nastoji aktivno mapirati prakse hrvatskih i internacionalnih umjetnika mlađe generacije koji kritički opserviraju, angažirano djeluju ili pak poetičnim, neoromantičnim ili duhovitim akcijama i ‘skromnim prijedlozima’ od globalne do mikro razine propituju mogućnosti suprotstavljanja i uznemiravanja nametnutih i općeprihvaćenih društvenih normi i vrijednosti koje se ogledaju u tradicionalizmu, patrijarhalnosti, nacionalizamu i šovinizmu te se na različite načine kritički bave lokalnim verzijama divljih neoliberalnih formi poduzetništva, mehanizmima društvenih i institucionalnih odnosa te time generiraju mnoštvo mogućih sagledavanja našeg ‘sada i ovdje’.

Istovremeno, posebna će pažnja biti posvećena radovima koji donose različite poglede na povijest i prošlost, pitanje kolektivne memorije, pitanje povijesti i duha mjesta, refleksije o prošlom i sadašnjem značenju i ulozi pojedinih kulturnih i umjetničkih institucija, propituju i reflektiraju umjetničke prakse prošlosti te se dotiću osnažujućeg potencijala koje može počivati u sjećanju ili progresivnoj nostalgiji kao mogućeem pokretaču transformacija od individualne do društvene razine.’ Ivana Bago & Antonia Majača, kustosice

Umjetnice/i (bez obzira na formalno obrazovanje) do 35. godine života (kao i oni s lažnom osobnom iskaznicom ili alternativnim dokazom mladosti), a koji smatraju da imaju rad koji se referira na obrazloženu temu mogu predložiti već postojeće radove ili pak nove projekte koje bi htjeli realizirati za Salon Mladih. U obzir dolaze svi mediji, uključujući i radove u kojima se isprepliću različite kreativne forme, a posebna će pažnja biti posvećena radovima procesualnog karaktera te intervencijama u okolici HDLU-a te u javnom prostoru grada. Nažalost, budžet kojim manifestacija raspolaže ne dopušta financijsko sudjelovanje u produkciji radova.

Prijave se šalju elektronski na e-mail adresu: salon.mladih@gmail.com
ili poštom na adresu: HDLU, Trg Žrtava fašizma bb. (s naznakom: Natječaj za 29. Salon Mladih)

Prijava treba sadržavati:
– ime, prezime, kontakt telefon i e-mail
– narativni opis / prijedlog projekta
– tehnički opis rada
– popratne materijale (digitalnu dokumentaciju, audio, video, fotografije)

a dodatno može sadržavati i:
– biografiju
– portfolio umjetnika u pdf formatu

Pristigla se dokumentacija ne vraća autorima osim na poseban zahtjev. Za sve dodatne informacije možete se pisati na e-mail adresu salon.mladih@gmail.com , obratiti se producentici projekta Karli Pudar (098 693 284), ili u HDLU, Trg žrtava fašizma bb, Zagreb ili na telefon/fax: 01/4611818, 01/4611819 od 10 do 15 sati.

url: http://salonrevolucije.blogspot.com/

Optimized by Optimole