Skip to content

Donatorska aukcija slika – likovni umjetnici u destigmatizaciji bolesnika

U prostoru Doma kulture u Popovači, 13. prosinca održana je četvrta po redu Donatorska aukcija slika u organizaciji Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača i Udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk”

Na aukciji je prodano svih 40 ponuđenih slika nastalih na ovogodišnjoj međunarodnoj likovnoj koloniji PULS-a Moslavački štrk pod nazivom Oboji svoj život pozitivno, održane u rujnu 2019. godine. Prodajom je prikupljeno 130.700,00 kuna, a prihod je namijenjen opremanju Poliklinike za fizikalnu terapiju NPB ‘Dr. Ivan Barbot’.

Tradicionalna likovna kolonija u Popovači održava se u želji destigmatizacije psihijatrijske bolnice i bolesnika, a Donatorska aukcija slika doprinosi plemenitoj svrsi poboljšanja uvjeta za liječenje bolesnika u popovačkoj ustanovi.

Prim. dr. Marina Kovač zahvalila je gospođi Mariji Pukec Žigić, predsjednici PULS-a i članovima PULS-a Moslavački štrk na suradnji i snažnoj podršci koju pružaju na tradicionalnim zajedničkim kulturnim manifestacijama, a posebno onima koji su kupili slike i podržavaju plemenitu misiju brige za bolesnike.

Brojnim uzvanicima aukcije koji su pokazali veliku plemenitost u ovim blagdanskim danima, zahvalila se u ime PULS-a Moslavački štrk i Marija Pukec Žigić, uputivši riječi zahvalnosti i umjetnicima velikog srca sudionicima likovne kolonije na poklonjenim djelima.

Bogat program Donatorske aukcije slika svojim glazbeno-scenskim nastupom dodatno su uveličali Goran Žigić i članovi Veterani FA SKUD “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba.