Skip to content

Miss Universe 2019 je Zozibini Tunzi iz Južnoafričke republike, Mia Rkman u Top20

Južnoafrička ljepotica okrenjena je Miss Universe 2019! Naša Mia Rkman izborila plasman među najljepših dvadeset

Lijepa Zozibini Tunzi je Miss Universe 2019. Atraktivna crnkinja postala je 68 ljepotica sa ovom prestižnom titulom. Naša predstavnica Mia Rkman blistala je u večernjoj haljini hrvatske dizajnerice Matije Vuice i plasirala se među Top20.

Zozibini ima 26 godina, dolazi iz grada Tsolo, aktivistica je i angažirana na projektu protiv svih oblika nasilja. Društvene mreže koristi kao platformu za razvijanje mišljenja protiv diskriminacije te je zagovornik prirodne ljepote i ohrabruje žene da budu prirodne i ono što jesu.

Nakon preliminarnog natjecanja, koje uključuje intervju sa članovima žirija te predstavljanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama održanom dva dana prije finala odabrano je po 5 predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet sa američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojeg dolaze nazvanih ”wild cards”.

Među dvadeset najljepših plasirale su se: Indnezija, Južna Afrika,Vijetnam,Nigerija,Tajland,Albanija, Francuska, Island, Hrvatska,Portugal,Portoriko, Peru,Dominikanska Republika,Meksiko, USA, Filipini, Venecuela, Indija,Brazil i Kolumbija

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima natjecanje su kao Top10 nastavile USA, Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika, Peru, Island, Francuska, Indonezija, Tajland i Meksiko

One su potom prošle ocjenjivanje u večernjim haljinama da bi u Top5 bile proglašene Meksiko, Tajland,Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika.

Nakon razgovora sa žirijem i odgovora na pitanja među missicom je okrunjena lijepa Zozibini Tunzi dok je njezinom prvom pratiljom proglašena Portorikanka Madison Anderson, a drugom pratiljom Meksikanka Sofia Aragon.

Program je vodio Steve Harvey te nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, poznata infuencerica i modna ikona i Vanessa Lachey . U ocjenjivačkom sudu finala bile su redom uspješne žene Gaby Espino, Bozoma Saint John, Cara Mund, Sazan Hendrix, bivša Miss Usa Crystle Stewart i bivše Miss Universe Paulina Vega i Riyo Mori Miss Universe , a nastupila je Ally Brooke.

FOTO: PR/ Miss Universe Organisation

Ivana Delač