Priznanje “Likovni pleter” za udrugu PULS Moslavački štrk iz Popovače

Priznanje “Likovni pleter” za najuspješniju likovnu udrugu u 2019. godini pripalo je Udruzi PULS Moslavački štrk iz Popovače, a za likovno djelo dobitnica je Marijana Marušić, članica nagrađene udruge

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije organizirala je 1. Susret likovnih stvaralaca Sisačko-moslavačke županije na temelju žiriranog natječaja. Svečana dodjela nagrada “Likovni pleter 2019” održana je srijedu, 4. prosinca u Interpretacijskom centru Baštine Banovine u Petrinji.

Sve sudionike Susreta u ime domaćina ICBB, pozdravila je Katarina Bešlić te u ime organizatora predsjednik ZKUU SMŽ Ivan Mužek, koji je autorima izloženih likovnih radova uručio Zahvalnice za sudjelovanje na 1. Susretu likovnih stvaralaca SMŽ.

Priznanje  „Likovni pleter“ za najuspješniju likovnu udrugu u 2019. godini pripalo je Udruzi PULS “Moslavački štrk“ iz Popovače. „Likovni pleter SMŽ“ za najuspješnije likovno djelo autoru pojedincu pripalo je Marijani Marušić, članici PULS-a „Moslavački štrk“.

Popovačka udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ mnogobrojnim kulturnim manifestacijama pridonosi očuvanju kulturne baštine te razvoju likovne umjetnosti, a svojim kulturnim izrazom promiče likovne vrijednosti građanskog društva širom Republike Hrvatske i u inozemstvu., naglasila je Aleksandra Goreta, akademska slikarica, voditeljica Galerije „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu.

Dobitnici „Likovnog pletera“ sudjelovati će na manifestaciji „Županijski pleter“ koja će u organizaciji ZKUU SMŽ biti održana u Sisku, 08. veljače 2020. godine.

MPŽ