Titraj pejzaža – otvorena izložba Krune Martinovića u Križevcima

Izložba dr. Krune Martinovića naziva “Titraj pejzaža” otvorena je 5. studenog u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u Križevcima

Uvodnom riječi uzvanike je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice gospođa Marjana Janeš Žulj. O samom likovnom izričaju umjetnika govorio je prof. Zoran Homen, a izložbu je otvorila unuka autora Laura Pocrnić.

Kruno Martinović rođen je 5. listopada 1939. godine u Križevcima. U rodnom gradu završio je gimnaziju, zatim studij medicine u Zagrebu, pa do umirovljenja stalno je zaposlen u varaždinskoj Općoj bolnici. Bio je specijalist internist na kardiovaskularnom odjelu te je 1982. godine magistrirao s temom iz kardiologije. Slobodno vrijeme posvetio je slikarstvu. Član je HDLU-a i drugih likovnih udruga sjeverozapadne Hrvatske. Bio je i član nekadašnjeg Likovnog ateljea Križevci. Imao je 40 ak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu i preko 300 skupnih. Najčesći motiv mu je priroda, posebno krajolik. Slika impresionističkim načinom, većinom pejsaže Prigorja, varaždinsko okružje, naše lijepe rijeke, potoke, jezera… Za svoje likovno stvaralaštvo primio je više priznanja.

Izložba “Titraj pejsaža” može se razgledati do 22. studenog 2019. godine u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u Križevcima.

Autorica: Marijana Šatrak