Skip to content

Mirjana Krizmanić – MALA PSIHOLOŠKA KUHARICA s receptima za osnaživanje duha i tijela / Predstavljanje 5. studenoga

Promocija knjige MALA PSIHOLOŠKA KUHARICA s receptima za osnaživanje duha i tijela Mirjane Krizmanić. Ilustrirala Tatjana Krizmanić Meyerowitz

Predstavljanje je u utorak 5. studenoga u 18 sati u Hrvatskom novinarskom društvu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Na promociji sudjeluju autorica Mirjana Krizmanić, ilustratorica Tatjana Krizmanić i urednica Koraljka Penavin.

U Maloj psihološkoj kuharici sakupljen je dio kuharskih znanja brojnih hrvatskih psihologa i psihologinja iz svih krajeva naše zemlje. Ovi jednostavni i razumljivo napisani recepti omogućuju manje-više jednostavnu pripremu svih opisanih jela.

Tijelu se u ovoj knjizi ugađa opisima dobrih jela koje svatko od nas može i financijski i svojim znanjem i trudom pripremiti, a duh se može ojačati ili malo poduprijeti popratnim savjetima ili prijedlozima za rješavanje nekih životnih problema. Taj savjetodavni dodatak čitateljima nudi male psihološke preporuke za različite, uglavnom bezazlene životne situacije. Ti psihološki savjeti mogu popraviti raspoloženje i ublažiti dnevne tjeskobe onih koji se koriste tim receptima, a tekstovi ugrađeni u recepte govore o načinima širenja recepata u nas te o izvorima i nastanku nekih jela ili osobi koja ih je redovno koristila ili čak izmislila.

U kuharicu su uključena i „psihološka čavrljanja“, u kojima su za one znatiželjnije čitateljice i čitatelje objašnjeni neki pojmovi vezani uz hranu i prehranu. Mala psihološka kuharica bogato je ilustrirana sjajnim autorskim akvarelima slikarice Tatjane Krizmanić Meyerowitz.

Urednica: Koraljka Penavin
Biblioteka: Stručno-popularna
Godina izdanja: 2019.
Format: 20 x 20 cm
Broj stranica: 132 / Ilustrirano u boji
ISBN 978-953-52-0196-0 (tvrdi uvez)
Cijena: 129,00 kn