U Splitu započeo CROCMID 2019 – hrvatski kongres kliničke mikrobiologije i hrvatski kongres o infektivnim bolestima

Split, Hotel Radisson Blu, od 24. do 27. listopada 2019.

Treći zajednički kongres Hrvatskog društva za infektivne bolesti i Hrvatskog društva za kliničku mikrobiologiju Hrvatskoga liječničkog zbora CROCMID 2019 (12. hrvatski kongres kliničke mikrobiologije i 9. hrvatski kongres o infektivnim bolestima) s međunarodnim sudjelovanjem održava se od 24. do 27. listopada 2019. godine u Splitu.

Po treći put okupili su se eksperti iz Hrvatske i inozemstva, ovaj put 369 sudionika iz 14 država te zajedno razmatraju brojna pitanja vezana uz infekcije i njihove uzročnike. Cilj CROCMID-a 2019 je razmjena iskustava i znanja iz područja dijagnostike, liječenja i prevencije infektivnih bolesti te povezivanje liječnika različitih specijalnosti i znanstvenika koji se bave sličnim istraživanjima.

Iz najveće hrvatske bolničke ustanove KBC Zagreb (Rebro) stigli su: prof. dr. sc. Ivana Mareković, predstojnica Kliničkog zavoda za kliničku i molekularnu mikrobiologiju, prof. dr. sc. Ana Budimir, doc. dr. sc. Zrinka Bošnjak, prim. dr. sc. Vesna Tripković, prim. dr. sc. Marija Jandrlić, prim. dr. sc. Sanja Pleško, prim. dr. sc. Dijana Varda-Brkić, dr. Violeta Rezo Vranješ te specijalizantice dr. Zrinka Todorić i dr. Gabrijela Perše.

Takovo umrežavanje i pronalaženje zajedničkih interesa i suradnje omogućuje brže napredovanje i postignuće boljih rezultata u dijagnostici i liječenju infektivnih bolesti. Bogato osmišljen znanstveni program sastoji se od plenarnih predavanja, simpozija i postera odvija se paralelno u tri dvorane hotela Radisson Blu Split.

Foto: D.V.B. i Z.T.

hdkm.hr