Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu, 26. i 27. listopada

Akademija Art

Park šuma Jankovac i ove će jeseni biti poprište viteškog megdana. U organizaciji Parka prirode Papuk, Turističke zajednice općine Čačinci, Reda vitezova Ružice grada i Hrvatskih šuma, 26. i 27. listopada 2019. godine održat će se tradicionalni Srednjovjekovni viteški turnir.

Red vitezova Ružice grada pobrinut će se da Park šuma Jankovac na dva dana bude mjesto vremeplova te će posjetiteljima odškrinuti vrata povijesti i smjestiti ih doba srednjeg vijeka.

Ovogodišnji Srednjovjekovni viteški turnir bit će u sklopu manifestacije „PReKUL festival“ koja je organizirana u sklopu projekta „Geo priče UNESCO geoparka“. „PReKUL festival“ je festival promicanja kulturno – povijesne baštine PP Papuk koji će se odvijati svake godine do kraja provedbe projekta.

AUTOR: Davor Lončarić

Next Post

U PARIZU PREDSTAVLJEN PROGRAM PROJEKTA RIJEKA 2020 – EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE

Program projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture predstavljen je brojnim francuskim novinarima u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu. Program su predstavili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i Irena Kregar Šegota, direktorica […]