Otvorena izložba Marije Marciuš i predstavljena knjiga Marka Marciuša / Foto!

U Križevcima otvorena druga samostalna izložba Marije Marciuš “Moja putovanja” i predstavljena knjiga Marka Marciuša “Kalifova šahovska ploča”

Sinoć je u prostoru Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima otvorena druga po redu samostalna izložba slika Marije Marciuš nazvana “Moja putovanja”. Uvodnu riječ imala je gospođa Marijana Janeš Žulj, ravnateljica Gradske knjižnice “Franjo Marković”. O samom likovnom izričaju i Marijinom stvaralaštvu govorio je gospodin Zoran Homen. Govorom zahvale obratila se i autorica slikarica Marija Marciuš koja je bila vidno uzbuđena velikim brojem prisutnih te naglasila da je ponosna članica Križevačkog likovnog kruga i da uvijek voli isticati da dolazi iz grada svetog Marka Križevčanina.

Marija Marciuš voli slikarstvo i slika sa dušom, Svaka njena slika ima svoju priču te je naglasila da sliku stvara – ne boja, nego duša.

Ovom prilikom predstavljena je i druga knjiga Marka Marciuša “Kalifova šahovska ploča” koja uskoro izlazi iz tiska. O samom književnom radu govorio je gospodin Petar Babić, a gospodin Saša Lončarić prisutnima se obratio u ime izdavača – udruge K.V.A.R.K.

Gradonačelnik grada Križevaca gospodin Mario Rajn izložbu je proglasio otvorenom čestitajući autorici te kazao da je ponosan i zadovoljan radom Krizevačkog likovnog kruga.

Izlozba slika slikarice Marije Marciuš u prostoru Gradske knjižnice “Franjo Marković” može se razgledati do 31. listopada 2019. godine.

Autorica: Marijana Šatrak