Skip to content

Promocija knjige “Hrvatska povijest iz godine u godinu”, 15. listopada

Hrvatska prošlost vrlo je bogata različitim događajima, ljudima i pojavama, a čine je također brojni kulturni i društveni čimbenici i modeli. Sveobuhvatna „Hrvatska povijest iz godine u godinu“ autora Hrvoja Kekeza donosi sve značajne trenutke iz bogate hrvatske prošlosti – od prijelomnih bitaka i odluka koje su odredile sudbinu hrvatskoga državnog prostora, preko znamenitih ljudi koji su stoljećima gradili prepoznatljivu hrvatsku kulturu do vrhunskih dostignuća naših umjetnika, sportaša i znanstvenika.

Pozivamo Vas na promociju knjige „Hrvatska povijest iz godine u godinu“” autora Hrvoja Kekeza u utorak 15. 10. 2019. u knjižari Znanje (Gajeva ulica 1) s početkom u 18 sati.

U ovoj su knjizi događaji iz hrvatske povijesti stavljeni u kontekst šire − europske i svjetske − povijesti, pa se na dnu svake stranice nalazi lenta vremena s crticama uglavnom iz svjetske povijesti. Hrvatska povijest iz godine u godinu odličan je izbor za sve ljubitelje povijesti i one koji će to tek postati jer su svi važni događaji iz hrvatske povijesti – od doseljenja Hrvata do zbivanja današnjih dana − kronološki poredani i objašnjeni razumljivim jezikom. Knjiga je bogato ilustrirana zahvaljujući velikom broju (oko 700) kvalitetnih arhivskih i suvremenih fotografija, umjetničkih djela, starih razglednica i karata.

Kekez je dosad samostalno i u koautorstvu objavio sedam popularno-stručnih monografija koje je objavio Mozaik knjiga (Grbovi gradova u Republici HrvatskojBitke prekretnice hrvatske povijesti, Velikani hrvatske znanostiTajanstvena HrvatskaVelikani hrvatske prošlostiNeotkrivena Hrvatska i Katolička crkva u Hrvatskoj).

Na promociji sudjeluju:

Hrvoje Kekez, autor

Tomislav Anić, povjesničar

Vid Jakša Opačić, urednik knjige