Skip to content

Zadnji dan Porto Etno festivala na riječkoj tržnici – gastro, cirkuski i glazbeni program

Nedjeljni program na Porto Etnu – festivalu svjetske glazbe i gastronomije

Gastro i cirkuski program na riječkoj tržnici uz glazbene nastupe bendova iz Mađarske i Zagreba

U nedjelju 8. rujna, u Rijeci će se održati program zadnjeg dana Porto Etna – Festivala svjetske glazbe i gastronomije u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Na centralnoj riječkoj tržnici i u Kazališnom parku, gastro, cirkuski i glazbeni program počinje u 10 sati, a radno vrijeme tržnice bit će produženo do 14 sati. Ulaz na nedjeljni program je besplatan.

Cirkorama predstavlja Cirkus na placi, hodajući performans nesvakidašnjih bića, koji počinje u 10 sati i klaunsku predstavu Milica na putu oko svijeta koju u Kazališnom parku u 12:30 sati izvodi klaunica Petra Bokić. Masterchefica Srđana Jevtić, voditeljica gastro programa Porto Etno festivala, za posjetitelje će pripremati maneštru iznenađenja od 11:30 do 12:30 sati.

Zagrebački JeboTon ansambl, ulični bend sastavljen od više domaćih bendova koji su proslavili gerilski nastupi nevjerojatne energije i dobrih vibracija, u nedjelju će nastupiti dva puta, svirajući će proći kroz tržnicu u 10:30 sati, a koncert će održati u 13 sati. JeboTon ansambl čine članovi bendova Spremište, Hren, Prazna lepinja, Lobotomija, Antidepresiv i Porto morto. Zajedno su počeli obrađivati svoje pjesme u akustičnom obliku kako bi svoju glazbu mogli izvoditi na uličnim svirkama. JeboTon ansambl nadživio je gotovo sve bendove od kojih je stvoren.

Mađarski bend EtnoRom nastupat će od 11 do 12 sati. EtnoRom je jedan od najpoznatijih mađarskih etno bendova koji baštine romsku muziku, temelj njihove glazbe tradicionalne su vlah roma melodije i ritmovi koji su se s vremenom pod utjecajem gypsy jazza i swinga razvili u gypsy world music jedinstvene energije.

Nela Simić

See also  EPK suveniri ponovno u prodaji