Skip to content

Međunarodna konferencija o različitosti u kulturi i kreativnim industrijama – besplatne prijave na Diversity mixer

Prijave posjetitelja za praćenje Diversity mixer, međunarodne konferencije o različitosti u kulturi i kreativnim industrijama koja će se u Rijeci održati od 12. do 14. rujna u prostoru RiHub-a (Grohovčeva 1), su besplatne

Na konferenciji će sudjelovati 30-ak domaćih i stranih predstavnika kreativnih industrija te djelatnika u kulturi, znanosti, umjetnosti i medijima, a organiziraju je Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Radni jezik konferencije je engleski, a sudjelovanje je besplatno uz obaveznu prijavu putem linka do 10. rujna 2019. http://bit.ly/2jVuaIK.

Na riječku konferenciju o različitosti u kulturi i kreativnim industrijama dolaze istaknuti stručnjaci i kulturni radnici:

Lev Manovich vodeći teoretičar digitalne kulture, direktor Cultural Analytics Laba i autor klasika „The Language of New Media“ koji će predstaviti prve rezultate novog istraživačkog projekta Elsewhere koje analizira milijune zapisa na društvenim medijima i bilježi promjene odnosa između periferije i centra i stvaranje novih geografija kulture.

Allisa Quart, kolumnistica Guardiana i izvršna urednica Economic Hardship Reportng Project koja će predstaviti inovativan model koji njena organizacija primjenjuje u izvještavanju o nejednakostima.

Mark Taylor sa Sveučilišta u Sheffieldu koji će predstaviti istraživanje Panika! Klasa, ukus i nejednakosti u kulturnim i kreativnim industrijama.

Srđan Laterza, pisac i kreativni direktor, koji će govoriti o društveno angažiranim video igrama.

Ilija MIlošević iz Universal Music Group Srbija koji će predstaviti trendove u glazbenoj industriji globalno i regionalno.

Srđan Sandić koji u Rijeci gostuje s Čitanjem kazališta u okviru kojeg će Nataša Antulov predstaviti ‘drugo lice teatra u Hrvatskoj’ na primjeru Petog ansambla i mnogi drugi.

Konferencija je sastavni dio projekta Diversity mixer koji je financiran europskim sredstvima kroz Program o pravima, jednakosti i građanstvu Europske unije (2014-2020), a zajednički ga provode RIJEKA 2020 d.o.o. i Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj, kao pridruženim partnerom. 

Nela Simić