Skip to content

Mata CROata na Međunarodnoj likovnoj koloniji “Stipan Šabić” u Subotici

U Subotici, 17. kolovoza završila s višednevnim radom 19. Međunarodna likovna kolonija “Stipan Šabić”

Ovaj umjetnički događaj organizirala je Hrvatska likovna udruga CROART iz Subotice čiji je predsjednik Josip Horvat i dopredsjednica Nela Horvat.

Na koloniji su sudjelovali akademski umjetnici iz nekoliko europskih država. Iz Hrvatske sudjelovao je akademski kipar Mate Turić (Mata CROata) te akademska slikarica i sveučilišna profesorica Zvjezdana Jembrih. Iz Rumunjske sudjelovali su akademska slikarica Corina Horvath Bugnariu i sveučilišni profesor i akademski slikar Ioan Horvatsh Bugnariu, akademska slikarica Barbara Rigola i akademska slikarica Kristina Viera Wolf iz Austrije, akademska slikarica Irena Gajser iz Slovenije, a iz Srbije također sve akademske slikarice Olga Đorđević, Marija Aleksić, Ana Fafurić i Nera Pletikosić.

Međunarodna likovna kolonija “Stipan Šabić” održana je u Subotici i na Paliću (Elite Palić, restoran Mala gostiona).

Koloniju su otvorilie Jelena Lipozenčić i Nela Horvat, a zatvorio povjesničar umjetnosti Branimir Kopilović uz izložbu nastalih radova. U svečanosti zatvaranja sudjelovao je Italijanski kulturni centar PIAZZA
ITALIJA s pjevačicom Teodorom Pavluković i pjevačem Radom Maravićem.

Realizaciju kolonije podržali su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji, grad Subotica i Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Pogledajte 40 fotografija s događaja!