“Sada vjerujem u Boga” – Dojmovi putnika nakon prisilnog slijetanja aviona na kukuruzno polje

Putnici leta U6 178 kompanije “Uralskie avialinii” čiji se zrakoplov 15. kolovoza oko 07:00 ujutro spustio na kukuruzno polje mogu slaviti ovaj dan kao svoj drugi rođendan – većina je prošla bez ozljeda.

Od 233 osobe (226 putnika i 7 članova posade) u zrakplovu ih je 55 zatražilo liječničku pomoć, 29 je prebačeno u bolnicu, a jedna je hospitalizirana. Portal Lenta.ru prikupio je najuvjerljivije svjedočanstva putnika Airbusa A321.

Georgij Murzin, drugi pilot: “Poslije polijetanja ptica je uletjela u motor. Lijevi motor se odmah ugasio. Zatim je ptica uletjela i u drugi motor, okretaji su postali nestabilni, nije bilo dovoljno potiska i polako smo gubili visinu. Sletjeli smo u polje. Zapovjednik je preuzeo upravljanje “.

Artemij, putnik: “Moj zrakoplov je pao. Stojim na polju, ima ozlijeđenih. Dečku je slomljena ruka … Nekoliko puta je nešto puklo u motoru, pa su ga pokušali upaliti ali smo počeli padati. Držao sam se za križ, i sada stvarno vjerujem u Boga”, napisao je na Twitteru. “Ljudi, zahvalan sam pilotima kao i Bogu.”

Olga, putnica: “Prilikom slijetanja smo dva puta jako udarili o zemlju i odmah su nas sve izveli. Usput, što se tiče ptica, ne znam zašto se priča da su uletjele u dva motora. Šum se čuo samo s jedne strane, s desne… Kad smo se spustili cijeli zrakoplov je pljeskao! Prilazili smo stjuardesama i ljubili ih”.

Svetlana, putnica: “Sjedila sam u petom redu. Putnici su brzo shvatili da je u toku prisilno slijetanje. Spuštanje je bilo dosta meko, koliko ja mogu procijeniti. Nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Putnici su poslije slijetanja pomagali jedni drugima, a pilotu su čestitali, zahvaljivali se i aplaudirali “.

Kapetan ruskog zrakoplova koji je prinudno sletio u polje kukuruza, ispričao se putnicima

Kapetan zrakoplova Airbus A321, koji je prinudno sletio u polje u blizini grada Žukovski, Damir Jusupov, ispričao se putnicima zbog toga što ih nije uspio prevesti na odredište.

“Jedino što mogu reći putnicima je: žao mi je što nisam uspio prevesti ih na odredište (u Simferopolj). S nekima od njih sam razgovarao kada sam obilazio zrakoplov. Svima koji su ozlijeđeni želim brz oporavak, zdravlje i da se ne plaše ponovnog leta zrakoplovom”, rekao je Jusupov, prenosi TASS.

Ranije se posada zrakoplova vratila u Jekaterinburg. zrakoplov A321 avio-kompanije “Ural Airways”, koji je letio na liniji Žukovski-Simferopolj, poslije uzlijetanja je naišao na jato ptica. Motor se zapalio i otpao sa zrakoplova.

Kapetan zrakoplova Damir Jusupov je rekao da sebe ne smatra herojem, jer je samo učinio ono što je trebalo.

Ranije u petak, 16. kolovoza, službe za izvanredne situacije Podmoskovlja su priopćile da je preko 150 putnika zrakoplova Airbus A321, koji je prinudno sletio u polje kukuruza pokraj grada Žukovski, odbilo zrakoplovom nastaviti put za Simferopolj. izvor hr.rbth.com