Priprema:
- Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 190°C.
- 100 g šećera pomiješajte s gustinom, a zatim umiješajte i smrznute višnje.
- Posudu za pečenje dimenzija oko 20×30 cm namastite maslacem pa u nju stavite mješavinu višanja i šećera.
- Brašno pomiješajte s preostalih 80 g šećera, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli, pa dodajte jaje i 50 g rastopljenog maslaca. Pomiješajte kako biste dobili gustu smjesu konzistencije pirea – ukoliko vam je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ukoliko je prerijetka, dodajte malo brašna.
- Smjesu s brašnom nemojte predugo miješati, već stanite s miješanjem čim se sastojci povežu. Potom je žlicom nanesite na višnje, tako da je rasporedite u 6 “hrpica”.
- Pecite oko 40 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju, a višnje ne otpuste sok i počnu lagano kipjeti.
Sastojci recepta
6 osoba
450 g | Ledo Višnje |
180 g | šećera |
100 g | oštrog brašna |
1 | jaje |
50 g | rastopljenog maslaca |
20 g | vanilin šećera |
1 žlica | gustina |
1 žličica | praška za pecivo |
prstohvat | soli |
ledo.hr