Priprema:
- Kekse sameljite u mlincu za orahe pa im dobro umiješajte cimet i rastopljeni maslac. Ovu smjesu zatim utisnite na dno pravokutne posude za pečenje dimenzija otprilike 18×28 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 10-15 minuta, dok ne poprimi malo tamniju boju na površini.
- Ručnim mikserom dobro izmiješajte svježi krem sir, šećer te sok i naribanu koricu jednog limuna. Zatim umiješajte jaja, ali pazite da ih ne miksate dugo, potrebno ih je samo lagano povezati s ostalim sastojcima.
- Smjesu s krem sirom prelijte preko ohlađene podloge s keksima pa na vrh posipajte smrznute borovnice. Pecite na 170°C oko 35 minuta. Kada smjesa s krem sirom počne lagano kipjeti u sredini kolača, cheesecake izvadite iz pećnice.
- Nakon što se ohladi na sobnu temperaturu, cheesecake držite barem još 4 sata u hladnjaku. Režite ga na četvrtaste oblike.
Sastojci recepta
6 osoba
150 g | Ledo Borovnice |
150 g | integralnih keksa |
100 g | maslaca, rastopljenog |
1/4 žličice | cimeta |
500 g | svježeg krem sira |
2 | jaja |
1 veliki | limun |
100 g | šećera |
autor Ledo