Skip to content

U sklopu Križevačkog likovnog ljeta otvorena izložba Katarine Sinjeri / foto, video!

Katarina Sinjeri priredila opsežnu izložbu prikazavši brojnoj križevačkoj publici i gostima svoje najnovije radove i nova stremljenja u svojem izuzetno plodnom slikarstvu

U Likovnoj galeriji, u sklopu Križevačkog likovnog ljeta, a u organizaciji Gradskog muzeja Križevci, 22. srpnja otvorena je izložba domaće slikarice Katarine Sinjeri. Brojne Križevčane te poznate posjetitelje iz kulturnog i političkog života grada uvodno je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci prof. Tea Hatadi.

Katarina Sinjeri početnu, ali i naprednu likovnu poduku stekla je u križevačkoj školi slikanja pri Pučkom otvorenom učilištu kod prof. Zorana Homena i dr. sc. Zdenka Baloga, koji su upravo na otvaranju ove izložbe prigodnim govorom predstavili slikaričine radove. Katarina je članica Križevačkog likovnog kruga KLK-a, koprivničke likovne udruge te Hrvatskog sabora kulture. Više puta radovi su joj birani među najuspješnija djela likovnog amaterizma Hrvatske. Priredila je 9 samostalnih izložbi te sudjelovala na brojnim skupnim izložbama i likovnim kolonijama. Služi se brojnim likovnim tehnikama, a najčešće se izražava u tehnici ulja na platnu i akvarela na papiru.

Na otvaranju izložbe Katarine Sinjeri dr. sc. Zdenko Balog rekao je:

Posebno bih naglasio za Katarinu, to je ta fascinantna lakoća slikanja, kojom ona preuzima različite tehnike, prelazi sa tehnike na tehniku. U samom procesu rada te su tehnike toliko različite. Nije samo u tehnikama da istražuje, Katarina također istražuje i u onome pristupu na koji će način, kako će, kojim likovnim jezikom ona to prenijeti. Katarina nam svaki puta donese mnogo toga novoga, novih rezultata svog istraživanja i vjerujem da će ih donositi i dalje.

Na otvaranju izložbe dr. sc. Zdenko Balog, prof. Zoran Homen, slikarica Katarina Sinjeri, ravnateljica Gradskog muzeja Križevci prof. Tea Hatadi i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Križevaca Sandro Novosel

Prof. Zoran Homen rekao je kako je Katarina Sinjeri, kao i na prethodnim izložbama, priredila opsežnu izložbu te se predstavila sa svojim najnovijim radovima, ali i s prepoznatljivim nekim novim stremljenjima u svojim djelima:

Vidimo i neke radove čiste apstrakcije koje je Katarina ostvarila na ovoj izložbi. To je nešto što je stvarno produkt istraživanja. Vidjet ćete prekrasnih pejsaža, morskih i onih kopnenih, a svi su iz glave napravljeni. S tolikom imaginacijom Katarina pristupa radu na slici da ona vidi taj pejsaž, zapamti ga i odjedanput nastaje prekrasna slika. To je jedan njezin autentični izraz na slikama, jer to nisu radovi po fotografijama. To su zaista slike iz njezine nutrine, iz njezine intime i to je nešto što stvarno obilježava njezino slikarstvo. Ona je zaista najproduktivnija križevačka slikarica i naslikala je na stotine i stotine slika.

Slikarica Katarina Sinjeri zahvalila se organizatoru izložbe, svojim profesorima-mentorima te brojnim uzvanicima i kolegama.

See also  Austrija razmišlja o otvaranju granica za turiste na ljeto, ali pod uvjetom

Izložbu je proglasio otvorenom pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Križevaca gosp. Sandro Novosel.

U glazbenom dijelu programa svečanost otvaranja svojim nastupom uveličala je flautistica Valentina Funtak.

Izložba Katarine Sinjeri može se pogledati u Likovnoj galeriji u Križevcima do 26. srpnja 2019. godine.

Autorica: Marijana Šatrak – Akademija Art