Skip to content

TRADICIONALNA 13. IZLOŽBA FOTOGRAFIJA OTOČNI FOTOGRAFI OTVORENA U ZADRU

Tradicionalna, 13. izložba fotografija Otočni fotografi Zadarske županije otvorena je u Crkvi sv. Dominika u Zadru 11. srpnja 2019. godine, a na kojoj sudjeluje devetnaest autora s trideset i devet fotografija

Zastupljeni autori abecednim redom su: Belić Tanja, Bilosnić Pablo, Bilosnić Tomislav Marijan, Blagdan Zdravko, Dorkin Katarino, Ivanov Tomislav, Jaša Ante, Kurtin Barbara, Letinić Miljenko, Longin Marko, Luštica Boris, Marčev Nenad, Mavar Ratko, Meštrović Aldo, Panović Silvio, Stanin Julijan, Šangulin Robbie, Varenina Mladen i Jeričević Mirjana pozvana gošća iz Žrnova na otoku Korčuli.

U programu otvaranja izložbe Otočni fotografi sudjelovali su pjesnici Ljiljana Šešelja i Tomislav Meštrić, te fotograf Silvio Panović , koji je u ime organizatora izložbe foto kluba „Kornat“ i otvorio izložbu, zajedno s Tedom Vrkićem, dopredsjednikom Zajednice tehničke kulture Zadarske županije.

Ante Jaša, idejni začetnik i voditelj ove manifestacije u svome proslovu izložbe Otok i more je kazao: „Posebno se ističe fotografija „Lastura“ odličan prikaz Marka Longina, detalj obale na oseki, a u prvom planu je lastura, vidi se i dio neba, pa je vrlo zanimljiv obalni prizor, a fotografiju smo stavili na plakat.

Izuzetno kreativni fotografski rad pokazao je Pablo Bilosnić na fotografiji „Ostavljam te samu“, prikazujući prekooceanski brod u daljini na vrhu slike, a djelić kamene rive vidi se pri dnu fotografije tako da to čini dubinsku perspektivu i sklad slike. Sklad boja je u suglasju s tematikom plovidbe prikazane na slici od dalekog toplog narančastog neba u vrhu slike, prostranog plavetnila mora u sredini slike, te djelića sivila kamene rive.“

Kao i na ranijim izložbama manifestacije Otok i more, i ovoga je puta došlo do raznolikosti motiva otočnog ambijenta. U svakome slučaju zamijećena je zavidna umjetnička kreativnost svih autora.

https://www.instagram.com/p/ByasXjnBcZq/
See also  Izložba u Opatiji - Pogled prema Tatrama - iz Zakopana u Lovran