Ljetna pozornica Tuškanac postala je premala za sve ljubitelje žanrovskog filma! Zbog toga zagrebačka publika do kraja Fantastic Zagreb Film Festivala može uživati i u filmovima u Kinu Tuškanac od 19 sati. Program je u tom starozagrebačkom kinu otvorio kultni vestern i remek-djelo Sama Peckinpaha Divlja horda iz 1969. godine, a sve se nastavilo na već dobro poznatoj lokaciji, Ljetnoj pozornici Tuškanac gdje je publika uživala u američkom indie SF hitu Planet nade (Prospect) u kojem otac i kći putuju na udaljeni planet u potrazi za dragocjenim organskim blagom

Nadolazeći dani donose vječne žanrovske kultne klasike i vrhunske premijere! U četvrtaku 19 sati u Kinu Tuškanac gledamo fantastičan animirani hit Ruben Brandt, Kolekcionar dok se na Ljetnoj pozornici od 21:50 prikazuje kultni akcijski SF Terminator iz 1984. godine u režiji Jamesa Camerona s legendarnim Arnoldom Schwarzennegerom! U petak 5. srpnja pripremite se za pravo izvanzemaljsko iskustvo: Noć Aliena! Od 19h u Kinu Tuškanac prikazuje se briljantan dokumentarac Alien: porijeklo (Memory: The Origins Of Alien), koji je svjetsku premijeru imao na Sundanceu i koji govori o tome kako je nastalo remek-djelo Ridleya Scotta, a nakon toga na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:50 slijedi nezaboravni Osmi putnik (Alien) koji ove godine slavi 40. rođendan povodom čega Fantastic Zagreb prikazuje digitalno restauriranu kopiju u 4K rezoluciji! 

U subotu u 19h u Kino Tuškanac gdje možete uživati u crnohumornom remek-djelu Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu velikog Stanleya Kubricka a nakon toga stignete na Ljetnu pozornicu Tuškanac pogledati spektakularan švedski space SF Aniara koji je poharao svjetske festivale. Film koji ne smijete propustiti! Posljednjeg dana festivala u Kinu Tuškanac čeka vas genijalan Mirai, još jedno japansko anime remek-djelo koje potpisuje veliki Mamoru Hosod a na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21:15 kreće službeno zatvaranje 9. Fantastic Zagreb Film Festivala kada prikazujemo film američki klasik Goli u sedlu (Easy Rider, 1969) o dvojici motorista na proputovanju Amerikom u potrazi za slobodom. Legendarni film ceste i kultni klasik koji je postao celuloidni mit o američkom snu slavi 50. godišnjicu, a nezaboravne uloge ostvarili su Jack Nicholson, Peter Fonda i Dennis Hopper!

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! 

Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na našoj Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb

Marko Hadjur

photo Nikola Madunović

Leave a Reply