Skip to content

Urban&4, Letu Štuke, Psihomodo pop, Boris Štok i Nipplepeople na Fibra festivalu u Splitu

Ljeto je službeno počelo, što znači da se većina događaja, koncerata i festivala seli iz kontinentalne Hrvatske prema morskim destinacijama, koje tijekom ljetnih mjeseci nude uistinu bogat sadržaj. Jedna od ljetnih destinacija svakako je Split, koji je napokon dobio domaći festival kakav i zaslužuje – Fibra festival

Naime, Fibra, festival alternativne urbane glazbe, nakon odličnog prošlogodišnjeg predstavljanja na Tvrđavi Gripe uz jaka domaća i regionalna imena, drugo će izdanje održati 5. i 6. srpnja ove godine na novoj lokaciji, u Ljetnom kinu Bačvice. Festival i ove godine njeguje recept kombiniranja raznih žanrova, od kvalitetnog rocka, hip hopa preko popa i elektronike te općenito kvalitetne glazbe koja je Splitu nedostajala. Organizatori su otkrili sve detalje festivala koji se održava ovog vikenda.

Prvi dan Fibre će nastupiti omiljeni rokeri Psihomodo Pop, a pozornicu će dijeliti sa sjajnim bosanskohercegovačkih bendom Letu Štuke. Iste večeri, 5. srpnja, pred splitsku publiku stižu Jonathan, riječki rockeri koji su prošle godine zbog ozljede pjevača trebali otkazati nastup na festivalu, dok će se taj petak publici predstaviti mladi splitski instrumentalni dvojac Juggernaut.

Jedan od najboljih domaćih live izvođača, Urban, sa svojom četvorkom predvodi drugi koncertni dan Fibra festivala, 6. srpnja. Pozornicu će dijeliti sa sjajnim duom Nipplepeople, a Boris Štok i Bojana Vunturišević upotpunit će sjajan program ovog festivala dok će ga zatvoriti DJ Indy.

Osim koncertnog programa, posjetitelji Fibra festivala mogu sudjelovati i u open air pub kvizu, koji će voditi Bernard Perić. Radi se o najposjećenijem domaćem open air kvizu koji se za ovu priliku, iz Tvornice kulture seli u Ljetno kino Bačvice, a među nagradama su ulaznice za sam festival, piva i brojna druga iznenađenja.

U prodaji su dnevne i festivalske ulaznice za Fibra festival. Dnevne po cijeni od 65 kn možete nabaviti do 4. srpnja, a na dan koncerta cijena im se penje na 90 kn, dok festivalske ulaznice koštaju 115 kn. Ulaznice možete nabaviti putem sustava Entrio (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) i Ticketshop.hr

Vjeko Malekin Malek