Konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatske liječničke komore u mandatu 2019.-2024.

Novi predsjednik je doc. dr. sc. Krešimir Dolić, a njegov zamjenik dr. Nino Brajković

Nakon izbora za tijela Hrvatske liječničke komore (HLK) koji su provedeni od 20. do 26. svibnja 2019. jučer je održana konstituirajuća sjednica Skupštine HLK-a u mandatu 2019.-2024. na kojoj je i službeno na dužnost predsjednika HLK-a stupio novoizabrani predsjednik dr. sc. Krešimir Luetić i zamjenica predsjednika Komore Vikica Krolo dr. med.

Konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatske liječničke komore u mandatu 2019-2024. održana je u subotu u Školi narodnog zdravlja „Dr. Andrija Štampar“. video HINA / Dario GRZELJ

Prije radnog dijela sjednice na kojem su izabrani i predsjednik Skupštine HLK-a doc. dr. sc. Krešimir Dolić, a za njegova zamjenika Nino Brajković, dr. med. održan je svečani dio na kojem su na poziv dr. Luetića nazočili visoki uzvanici – izaslanik Predsjednice RH doc.dr.sc. Tomislav Madžar, ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dekani sva četiri hrvatska medicinska fakulteta prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prof. dr. sc. Jure Mirat, prof. dr. sc. Tomislav Rukavina i u ime dekana zagrebačkog MEF-a Marijana Klarice prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, ravnateljica Škole narodnog zdravlja A. Štampar te predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić i predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata mr.sc. Renata Čulinović Čaić.

U pozdravnim riječima uzvanici su čestitali novom predsjedniku Komore dr. Luetiću i njegovoj zamjenici dr. Vikici Krolo te svim izabranim zastupnicima u Skupštini HLK-a.

U prigodnim obraćanjima visoki gosti poručili su da se problemima bremenito stanje hrvatskog liječništva može početi rješavati samo razgovorom svih dionika, suradnjom i sinergijom koja će pridonijeti da se liječnički rad odgovarajuće vrednuje, da se zaustavi egzodus liječnika, a mladim kolegama pokaže da se i u Hrvatskoj uspješno može graditi liječnička karijera, a sve to na dobrobit pacijenta i čitavoga hrvatskog društva. Suglasili su se da je nazočnost visokih gostiju, predstavnika državnih, zdravstvenih i liječničkih institucija dobar put i korak k toj neophodnoj suradnji u rješavanju gorućih pitanja hrvatskog liječništva.

U radnom dijelu konstituirajuće sjednice Skupštine HLK-a izabran je rizničar prim. Mario Malović koji je tu funkciju obnašao i do sada, te članovi Nadzornog i Izvršnog odbora HLK-a (kraća verzija – slijedi cjeloviti izvještaj). izvor hlk.hr