Iako slijep, 13-godišnji dječak Mate rado odlazi na kiparsku radionicu

Akademija Art

Lijepe priče s MDF-a

To što vidi tek sjene i obrise, 13-godišnjeg dječaka Matu Bralića iz Šibenika nije spriječilo da se pridruži jednoj od radionica u sklopu 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Krešimirovom gradu

Mate zadnjih dana pohađa kiparsku radionicu Kamenom o’ kamen pod vodstvom akademske kiparice iz Zagreba, Ivone Biočić Mandić i može poslužiti kao primjer svima koji dopuštaju da im hedikep upravlja kvalitetom života. Mate Bralić definitivno koristi svaku pruženu priliku da uživa u najboljem od onog što život stavi pred njega.

Radionica mu se sviđa, kaže, jer radi s kamenom. ‘Ovo je najbolji osjećaj. Za mene je ovo najbolje i preporučio bih je svima’, kratko je komentirao Mate, istovremeno lupajući po bijelom kamenom bloku u hladu Kneževe palače u kojoj je smješten Muzej grada Šibenika.
Ne samo da je festivalsku radionicu preporučio svakomu već je kazao kako će istu pohađati i dogodine. A na radionici smještenoj u sjeni gorostasne ljepotice ‘složene’ od kamena po naputku majstora Jurja Dalmatinca, djeca, među njima i Mate, uče kiparski zanat.
Mate ne samo da se svako jutro rado spušta do Muzeja grada Šibenika na radionicu već i odlazi na predstave iz programa 59. Međunarodnog dječjeg festivala uz podršku Hrvatske turističke zajednice. S njim je u pratnji i njegova majka Martina.
‘Ivona, voditeljica radionice, i Mate upoznali su se prije tri godine baš ovdje u Muzeju gdje je došao sa školom. Kako su se tada upoznali tako su ostali u kontaktu i ona ga je pozvala da dođe na radionicu. On je poziv prihvatio bez razmišljanja i vidim da mu se sviđa’, kazala je majka.
‘On je zadovoljan i hoće dolaziti, a ide i na predstave, prati sve, sve’, kaže ponosna mama 13-godišnjeg dječaka koji inspirira. Šibenski MDF piše mnoštvo lijepih priča, a ovo je zasigurno jedna od najljepših!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Nezaboravno otvaranje 9. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Nezaboravno otvaranje 9. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac uz avanturistički triler Arktik s Madsom Mikkelsenom u naslovnoj ulozi Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u vrućem gradu […]