Odabrani članovi drugog Vijeća građana akcije – Uključi se!

Vijeće građana odabrano je nasumičnim odabirom te broji 15 članova u kategoriziranih po spolu i dobi na način da predstavljaju demografsku strukturu Rijeke

U petak, 14. lipnja u prostoru RiHuba održana je javna lutrija kojom je odabrano drugo po redu Vijeće građana u sklopu akcije “Uključi se!”. Ovo Vijeće predstavljat će stanovnike Rijeke u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i odlučivati o prijedlozima svojih sugrađana pristiglih tijekom kampanje „Uključi se!“.

Podsjetimo, radi se o prijedlozima koje građani Rijeke mogu prijaviti u programe Civilnih inicijativa i Zelenog vala. Civilne inicijative usmjerene su projektima koji unapređuju lokalnu zajednicu društveno-kulturnim i umjetničkim akcijama, dok se u sklopu Zelenog vala prijavljuju projekti koji će doprinijeti zelenijim i urednijim javnim prostorima ili potaknuti sugrađane da budu ekološki odgovorniji. Rok za prijavu ovih projekata je 19. lipnja 2019.

Vijeće građana odabrano je, kao i u prošlogodišnjoj akciji Uključi se, nasumičnim odabirom te broji 15 članova u kategoriziranih po spolu i dobi na način da predstavljaju demografsku strukturu Rijeke. Svoj interes za sudjelovanje u ovom sazivu iskazalo je 61 građanki i građana, a za ulazak u 2 saziva Vijeća odabrani su: Nicole Načinović, Jakov Sabolić, Tina Matovina, Daniela Komadina, Claudia Marghetti, Manda Pripunić, Jelena Zjačić, Daria Pejić, Romina Rovan Bakarčič, Miroslav Marić, Hrvoje Miholjević, Robert Medvedić, Nenad Šarlija, Mira Jović, Vesna Babić  Štimac, Blaženka Franjić, Stojanka Ivšić, Rozita Kuzma, Gordana Saršon, Denis Francišković, Igor Todorović, Nina Silov, Mirna Greblo – Čop, Tanja Golubović – Madžarac, Nada Martinović Gudac, Lucija Kovačević Zaro, Štefica Sila – Zih, Božidar Križan, Duško Bjelobaba i Berislav Markov. Također su odabrani i rezervni članovi Vijeća građana, u slučaju da netko odustane, a to su: Ana Došen, Danijela Brusić, Virna Škoda – Šaprić te Milica Potkonjak – Šuljić. 

Članovi Vijeća sastat će se već ovaj tjedan u RiHubu, te će za njih biti održana edukacija o načinu rada u ovom važnom i odgovornom tijelu, a podrobnije će ih se i upoznati s programima Civilnih inicijativa i Zelenog vala.  Pred njima je veliki posao odabira najboljih projekata koji će dobiti financijsku potporu za realizaciju, a koji će grad Rijeku učiniti boljim, ljepšim i zanimljivijim gradom.

Više o akciji “Uključi se!” možete pročitati na službenom webu, a dodatne informacije možete dobiti i putem maila ukljucise@rijeka2020.eu, ili na broj telefona 091 61 26 314, kao i svakim radnim danom od 12 do 13 i od 16 do 17 sati u prostoru RiHuba (Ivana Grohovca 1/A – ex Bernardi). Druga po redu akcija “Uključi se!” završava 19.lipnja kada je rok za predaju projekata u programe Civilnih inicijativa i Zelenog vala, no poziv za volontiranje, koji je također dio akcije, otvoren je do daljnjeg.

Foto: Tanja Kanazir
rijeka2020.eu