AT THE GATES Pioniri švedskog melodičnog death metala nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture

Akademija Art

Pioniri švedskog melodičnog death metala At The Gates nastupit će 12. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture, najavio je organizator koncerta agencija LAA

At The Gates su jedan od najutjecajnijih bandova ekstremne metal glazbe. Osnovani su 1990. u Göteborgu, gradu koji je postao poznat upravo po svojoj metalskoj sceni, tzv. göteburškom melodičnom death metalu.

Objavili su niz kultnih albuma u prvoj polovici 90-ih, od kojih su za mnoge ljubitelje metala i danas nenadmašni “Terminal Spirit Desease” i “Slaughter of The Soul”.

Raspali su se 1996. godine, potom mirovali punih 11 godina, sve do ponovnog okupljanja 2007. kada kreće i njihova novija, jednako uspješna faza karijere obilježena s dva studijska albuma “At War With Reality” i “To Drink From The Night Itself”.

Mnogi metal bandovi koji su na scenu došli nakon At The Gates navode ih kao ključne utjecaje, uključujući In Flames, Entombed i Dark Tranquility.

Kao predgrupe nastupit će švedski black metal band Nifelheim i njemački death metalci Deserted Fear. AUTOR: Hina

Leave a Reply

Next Post

'U atmosferi straha sve sam prijavio Uskoku zbog paranoje da novac na računu moje tvrtke ne povežu sa mnom'

Svjedoka Roberta Ježića, na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i prvom čovjeku mađarskog MOL-a Zsoltu Hernadiju u aferi Ina-MOL, u petak je nastavio ispitivati Sanader i njegov branitelj odvjetnik Čedo […]