PLENKOVIĆ USKORO ODLAZI S MJESTA PREMIJERA RH. HDZ bira novog vođu?

Dolazak predsjednika Europske komisije Jean-Clauda Junckera u Zagreb saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast) iskoristio je u petak kako bi ustvrdio da će premijer Andrej Plenković uskoro, ipak, napustiti premijersku dužnost i otići “put Europe”

“Mislim da će se, ipak, pokazati točnim da će premijer uskoro napustiti svoje mjesto i otići put Europe, pričekajmo još koji dan”, izjavio je Zekanović u Hrvatskom saboru poručujući kolegama iz HDZ-a da im slijedi izbor novog predsjednika stranke.

“Imat ćete posao izabrati novog vođu stranke, pa na posao”, poručio im je na kraju rasprave o konačnom tekstu zakona o zemljišnim knjigama, te pozvao resornog ministra pravosuđa da u fokus stavi problem naselja Zrin.

To je naselje, objasnio je, kompletno iseljeno, pobijene su stotine nedužnih Hrvata, a u njemu danas žive stanovnici okolnih sela koji su se uknjižili na imovinu iseljenih Hrvata.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković obećao je da će se Zrin posebno analizirati, da je otvorena zemljišna knjiga za Borićevac, ali to su procesi koji imaju tijek. Neke nepravde iz povijesti ne možemo ispravljati ovim zakonom, postoje drugi kojima se takve stvari mogu napraviti, poručio je.

Umirio je Miru Bulja (Most) koji tvrdi da manjak ljudi u odjelima gdje se obavlja upis u zemljišne knjige dovodi u pitanje EU-ov projekt u sinjskom polju, vrijedan 240 milijuna kuna.

U Hrvatskoj imamo oko 800 ovlaštenih zemljišno-knjižnih referenata i ako se negdje pokaže veliki disbalans u broju neriješenih predmeta, možemo to pojačati ili dio predmeta preseliti drugdje. Nećemo biti uzrokom da se sredstva iz EU-a ne povuku, poručio je Bošnjaković Mostovu zastupniku. AUTOR: Hina