Skip to content

Predstavljen sveučilišni priručnik: OPĆE ZDRAVLJE KROZ ORALNO ZDRAVLJE – MULTIDISCIPLINARNI PRISTUP / foto!na

U nakladništvu Hrvatske komore dentalne medicine izašao je sveučilišni priručnik “Opće zdravlje kroz oralno zdravlje – multidisciplinarni pristup” urednica prof. dr. sc. Marinke Mravak Stipetić, prof. dr. sc. Jadranke Sertić i dr. sc. Anke Jurišić Kvesić, koji je predstavljen 5. lipnja 2019. godine u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu

Pozdravne riječi na predstavljanju knjige uzvanicima su uputili:

gospodin Zorislav Lukić, prof., tajnik Matice hrvatske

prim. Željko Plazonić, dr. med., državni tajnik Ministarstva zdravstva izaslanik ministra zdravstva

prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu

prof. dr. sc. Zrinka Tarle, dekanica Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb

mr. sc. Hrvoje Pezo, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine i pročelnik Odjela za medicinu Matice hrvatske

Knjigu su predstavile recenzentice prof. dr. sc. Sanja Šegović, dr. med. dent. i prof. dr. sc. Romana Čeović, dr. med. i urednica prof. dr. sc. Marinka Mravak Stipetić, a u ime nakladnika mr. sc. Hrvoje Pezo, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine.

Sveučilišni  priručnik „Opće zdravlje kroz oralno zdravlje – multidisciplinarni pristup“ potkrepljuje  vrijednosti timskog rada i suradnje između stručnjaka različitih medicinskih i dentalnih specijalnosti i doprinosi strategiji multidisciplinarnosti i interdisciplinarnoj edukaciji.

Kroz 28 poglavlja, koje potpisuje 45 istaknutih hrvatskih i 13 stranih stručnjaka, ovo izvorno djelo  prenosi jasnu poruku o povezanosti i nedjeljivosti oralnog i općeg zdravlja i potrebi holističkog pristupa bolesniku kroz suradnju svih stručnjaka i institucija u zdravstvu.  

U nastanku ovog priručnika surađivali su stručnjaci i specijalisti dentalne medicine, medicine i drugih zdravstvenih disciplina iz više hrvatskih i međunarodnih institucija i sveučilišta koji su ukazali na razne aspekte interdisiplinarne suradnje i povezanosti oralnog i općeg zdravlja kako bi dijagnostički i terapijski pristup bio učinkovit i racionalan. Kroz poglavlja je opisana međuprofesionalna suradnja, ustroj i značaj multidisciplinarnih timova,izrada međunarodnih smjernica, izrada i promicanje nacionalnih preventivnih programa, suvremena dijagnostika  i sveobuhvatna zdravstvena skrb. Ova knjiga objedinjuje više struka i predstavlja jedinstveni nastavni tekst u edukaciji studenta integriranog studija, poslijediplomskog specijalističkog i doktorskog studija.

Urednice:
prof. dr. sc. Jadranka Sertić
prof. dr. sc. Marinka Mravak-Stipetić

Pogledajte galeriju 300 fotografija s predstavljanja!