Skip to content

Što učiniše od HDZ-a – stranka umire, a Šeksići ‘identificiraju, lociraju, uhite i transferiraju’?

‘Nedjelja, 26. svibnja bila je najtužniji dan za nas koji smo desetljećima živjeli HDZ. Za one koji ga ne vole, da, imali smo kukolja i rješavali ga se u hodu. Ali, većina hrvatskog naroda birala nas je u najtežim danima. Kada je trebalo rušiti komunizam, glasaj za HDZ. Kada je trebalo voditi obrambeni rat protiv premoćnog srpsko-crnogorskog agresora, biraj HDZ”, započinje svoj komentar za Direktno HDZ-ov veteran i jedno od njegovih najprepoznatljivijih lica, dr. Andrija Hebrang.

Ne skriva da je konsterniran HDZ-ovim rezultatima.

”Kada je Račanova Vlada rasprodala sve vrijedno, opet glasaj za HDZ. Kada nas je Milanović posvadio s Europom da bi zaštitio od izručenja udbaše, opet daj HDZ! Živjeli smo s njim, koliko je bio jak HDZ, toliko je bila jaka i Hrvatska. Otrpjeli smo za HDZ uvrede, izlagali se ratnim opasnostima, u siječnju 1991. i mogućnosti uhićenja od umiruće komunističke zvijeri. Mogli smo parirati onim peobučenima, koji su ispod kože mrzili Hrvatsku i HDZ i ušli u sam njegov vrh. Ali, od svih tih teških dana, ovaj nedjeljni bio je najteži. HDZ je dosegao dno, pao na 22% glasova koliko nisko nije imao niti pod Jadrankom Kosor koja ga je vodila pod prizmom UJDI-ja i ‘Kumrovačke škole”, govori dr. Hebrang.

A gdje su bili kada je ”grmjelo”?!

I otvoreno pita:

”Što se je dogodilo s jedinom državotvornom strankom? Preuzeše je nakardnim metodama neki koji se nisu usudili ući u nju kada je ‘grmjelo’,  neki koji su cijeli rat proveli u inozemstvu. Dobro, izabrani su. Zašto izbaciše nas utemeljitelje iz protokola? Ne zovu nas ni na obljetnice područnih odbora gdje smo dvadeset godina nosili liste za Sabor i pobjeđivali. Sjekli su korijene da bi stranku skrenuli tamo gdje nikada nije bila i gdje je očito birači ne žele, u nekakav centar. Ne trebamo se sramiti da je desnica stvorila i obranila Hrvasku, to narod pamti jer ju je birao. Da, umjerena, domoljubna, hrabra desnica. Za nju smo živjeli, za njom sada plačemo. Primijenjene metode politički su protuprirodne, koalicijski partneri koji nisu izabrani, a radili su sve protiv Hrvatske i HDZ-a, neprincipijelna velika koalicija s ljevičarima iz HNS – a, SDSS – a i nekakve stranke 365; gdje su bili kada se stvarala i branila Hrvatska? Srž metode odricanje je od demokršćanstva prihvaćanjem Istanbulske deklaracije, koju je crkva osudila. Priklanjanje globalistima do razine otvaranja granica nelegalnim migrantima uz kršenje Zakona o nadzoru granice, ubijanje najdemokratskijeg izričaja referenduma, postavljanjem na najosjetljivije položaje ministre koji su pobjegli iz države za vrijeme rata, postavljanjem na čelo lista mladih koji nisu prošli ni jedne izbore, zaustavljanjem ekshumacija žrtava iz 1945. godine, uz prividno otkopavanje četiri do pet jama godišnje od ukupno 940,  skrivanje 7263 identificirane civilne žrtve u srpsko – crnogorskoj agresiji, odustajanje od ratne odštete, zatvaranje Udbinih arhiva od 1990 – te…”, nabraja dr. Hebrang.

I nastavlja podulji ”popis” poteza koje vuče današnje vodstvo HDZ-a, a za koje on smatra da su i doveli stranku danas tamo gdje ne pripada:

”Zanemarivanje branitelja koji danas umiru dnevno dva puta više nego u ratu – danas 11,5 na dan, u ratu četiri do pet dnevno… U ratu smo postigli u literaturi rekordno malu smrtnost ranjenih od 1,4 posto, a danas nam spašeni umiru u srednjim godinama života od posljedica ratnog i poratnog stresa. Organizirali smo im preventivne preglede po 20.000 godišnje, a ima ih živih 440.000. Molim vas, branitelji, pričekajte 20 godina dok dođete na red za pregled!”, ironično kaže.

Šeks je tražio da me izbace iz stranke, upozoravao sam što će se dogoditi

Uz zaključak na kraju:

”Već tri godine povremeno probijam cenzuru i upozravam na sve to, jer se nije moglo ne predvidjeti ovakav debakl od 22 posto i gubitak najvećih gradova. Izbrisana granica između desnice i ljevice odvela je neke na lijevu stranu. Je li to bio cilj? Ili je sve samo neznanje? Ili nametanje neprirodne ideologije? Možda hir Vladimira Šeksa koji je tražio moje izbacivanje iz stranke, jer sam kao njezin dugogodišnji potpredsjednik rekao nakon tragične smrti hrvatskog junaka generala Đure Brodarca da ne ide u dobrom smjeru stranka ni država u čijim zatvorima umiru njezini junaci? Nije imao pravo čak ni na zatvorsku bolnicu! Je li tu bio početak? Mislim da je. A sada umire i cijela stranka. Pa neće valjda i za nju vrijediti ‘identificirati, locirati, transferirati, uhititi”?

To ovisi o zdravim snagama, ukoliko ima preživjelih, koje moraju vratiti državotvornu stranku njezinim biračima. To je od životnog interesa za našu prošlost, sadašnjost i budućnost. izvor direktno.hr