Skip to content

Nastavak obračuna Plenkovića i Brkića – Brkić: Svi mailovi i SMS-ovi su lažni, a samo moji istiniti!?

Vjerojatno najspominjaniji političar posljednjih dana je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić koji je došao na Predsjedništvo HDZ-a. Dao je izjavu novinarima

– Evo mene dobri ljudi. Već sam rekao i ne želim se ponavljati. Jako je zanimljivo kako su navodno mailovi i SMS-ovi koji su navodno pronađeni kod Varge svi lažni kad su u pitanju druge osobe, a samo kad je moje ime i prezime u pitanju, onda je sve istina. Zašto je to tako, to ostavljam vama na razmišljanje, rekao je Milijan Brkić. 

– Što se tiče zadnjih napisa, zanimljivo je da sam protekli vikend proglašen malim Rankovićem. Koliko znam, on je bio suradnik onog zločinca Tita i pao je jer je prisluškivao Tita i Jovanku. Sad se mene stavlja u kontekst, izlazi dezinformacija u medijima da sam prisluškivao ministra MUP-a, predsjednika Vlade, ne zamo samo tko je Jovanka u toj priči. Evidentno je da se u tu operaciju uključila stara struktura UDBA-e. To je njihov obrazac, takvih dezinformacija, priča i konstrukcija. Naravno, “stari pas koristi trikove koje je naučio”, rekao je Brkić.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nazvao je dezinformacijama medijske napise vezane uz aferu “sms” te je ocijenio da se “u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe”.

Brkić je dodao kako ne želi ponavljati jer je o aferi “sms” govorio i prije.

“Već sam prije rekao neke stvari i ne želim ponavljati. Jako je zanimljivo kako su navodni mailovi i sms-ovi koji su navodno pronađeni kod Varge, kad su u pitanju druge osobe – sve je laž. Cijela hrvatska javnost zna da se spominjalo puno imena, a samo kad sam ja u pitanju i kada je moje ime i prezime u pitanju, onda je sve istina. Zašto je to tako, jako je zanimljivo”, izjavio je Brkić prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na molbu da komentira to što se njegovo ime spominje iza mogućeg prisluškivanja ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te ima li veze s ljudima koji se spominju u aferi “sms” (Franjo Varga i Blaž Curić).

See also  Plenković za HRT: Reformama smo vratili investicijski rejting i otvorili prostor rastu plaća i padu kamata

U vezi s, kako je rekao, dezinformacijama u medijima, rekao je kako je zanimljivo to što je prošlog vikenda proglašen “malim Rankovićem”.

“Koliko znam i koliko sam upućen u povijest, ‘mali Ranković’ je bio suradnik zločinca Tita i pao je zato što je prisluškivao Tita i Jovanku. Sada se mene stavlja u kontekst i jučer u medijima izlazi dezinformacija da sam ja prisluškivao ministra unutarnjih poslova i predsjednika hrvatske Vlade, samo ne znam jesu li spomenuli Jovanku”, rekao je Brkić.

Ustvrdio je i kako je “evidentno da se u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe” jer je, dodao je, to njezin “obrazac takvih dezinformacija, priča i konstrukcija”.